Νοσοκομείο Θριάσιο: Δεν υπάρχει κίνδυνος από τους γιατρούς που κόλλησαν ιλαρά

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ιλαράς στο προσωπικό και τους ασθενείς, στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου πρόσφατα εμφανίσθηκαν περιστατικά της συγκεκριμένης ασθένειας σε εργαζόμενους, παρέχει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου, από τις 4 Αυγούστου 2017 έως και 3 Σεπτεμβρίου 2017 εκδηλώθηκαν συνολικά έξι περιστατικά ιλαράς σε επαγγελματίες, χωρίς να έχουν μεταξύ τους επαφή, με σχετικά ελαφρά συμπτωματολογία και 2ημερη προληπτική νοσηλεία.

Όλοι οι επαγγελματίες που νόσησαν έχουν επιστρέψει από την αναρρωτική άδεια και εργάζονται κανονικά, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ τονίζεται πως από την 3η Σεπτεμβρίου 2017 κανείς άλλος εργαζόμενος του νοσοκομείου νόσησε.

«Η ενεργητική επιτήρηση συνεχίζεται και δεν έχει αναφερθεί οποιαδήποτε μετάδοση στο περιβάλλον των πρωτογενών κρουσμάτων.

Ήδη έχει παρέλθει το ανώτατο χρονικό όριο επώασης της νόσου από την εμφάνιση του τελευταίου περιστατικού- ως εκ τούτου δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου στο υπόλοιπο προσωπικό και ασθενείς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στην πυροσβεστική: Φλέγεται η Κασσάνδρα Χαλκιδικής! (video)