Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Aπό δύο σερί άσχημα αποτελέσματα ερχόταν ο Ολυμπιακός, υποδεχόμενος τον Αστέρα Τρίπολης στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League

Μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Ξάνθη και την εντός έδρας ήττα από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν κανένα περιθώριο για νέα απώλεια κόντρα στους Αρκάδες.

Οι απουσίες των Ελαμπντελαουί και Κούτρη, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό του Μίλιτς από την αποστολή, έφεραν τους Ζιλέ – Φιγκέιρας στα άκρα της άμυνας, με τον Πάρντο να μένει ξανά εκτός βασικού σχήματος παρά τα δύο του ευρωπαϊκά γκολ μεσοβδόμαδα. Σε αποστολή επίσημου αγώνα μπήκε για πρώτη φορά ο Ταχτσίδης.

Για τον Αστέρα αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά την απομάκρυνση του Στάικου Βεργέτη από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, την οποία και ανέλαβε ο Σάββας Παντελίδης που έκανε ντεμπούτο στο Φάληρο. Στην διάθεση του Έλληνα τεχνικού δεν ήταν ο τραυματίας Σελίν και ο ανέτοιμος Τόνσο, αντίθετα στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Τσουκαλάς και Κώτσιρας.

Ο Αστέρας παρουσίασε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα σε έναν απογοητευτικό Ολυμπιακό και κατάφερε να προηγηθεί στο 54′ με χτύπημα πέναλτι του Μανιά, για να δεχθεί την ισοφάριση με τον ίδιο τρόπο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Τζούρτζεβιτς. Με τους Αρκάδες να είναι στεναχωρημένοι που δεν έφυγαν και με τους τρεις βαθμούς από το Φάληρο.

Ασορτί με το κεκλεισμένων των θυρών “Γ. Καραϊσκάκης” ήταν το πρώτο 45λεπτο του αγώνα. Κρύο. Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στα πόδια του, αλλά χωρίς ενέργεια, ασύνδετος και αναποφάσιστος, αδυνατούσε να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Και πολύ περισσότερο να τροφοδοτήσει τον Τζούρτζεβιτς, που είχε διαρκή κίνηση στον χώρο αλλά όχι και παίκτη να συνδυαστεί.

Καλά οργανωμένος πίσω από την μπάλα ο Αστέρας, είχε συνοχή στις γραμμές του, δεν έπαιρνε ρίσκα και κρατούσε τους “ερυθρόλευκους” μακριά από την περιοχή του Αθανασιάδη. Δεν απειλούσαν με τη σειρά τους οι Αρκάδες, ωστόσο υπηρετούσαν σχετικά εύκολα τον πρωταρχικό τους σκοπό στο ματς, που δεν ήταν άλλος από το να διαφυλάξουν με επιτυχία τα νώτα τους.

Μοναδικές στιγμές που ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ανησυχήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ ήταν στις φάσεις του 36′ και του 39′. Πρώτα όμως ο Οτζίτζα Οφόε (απο ξεδίπλωμα του Ζντιέλαρ στον Καρσελά και σπάσιμο της μπάλας του Μαροκινού) και στη συνέχεια ο Ένχελς (από εκτέλεση κόρνερ του Σεμπά), απέτυχαν να σημαδέψουν σωστά από καλή θέση. Χωρίς γκολ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια μετά από 45 λεπτά αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Νίκησε ο Λεβαδειακός την Ξάνθη: 1-0