Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις γερμανικές εκλογές – Ποιο κόμμα στηρίζει

Εκλογές

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στο γερμανικό κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία την Κυριακή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι σε αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές για το μέλλον και της ΕΕ, πρέπει να ενισχυθούν όσοι ζητούν τερματισμό των πανευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας και αγωνίζονται για την κατάργηση της εργασιακής επισφάλειας, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και την ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στο Die Linke, «που αποτέλεσε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο τη δύναμη εκείνη που στις πιο δύσκολες για τη χώρα μας στιγμές στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού λαού αψηφώντας το πολιτικό κόστος, τη δύναμη εκείνη που στήριξε τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις αξίες της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη Γερμανία και στην Ευρώπη».

Τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «σε αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές για το μέλλον όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την απειλή της ακροδεξιάς ενισχυμένη όσο ποτέ στη Γερμανία, πρέπει να ενισχυθούν όσοι ζητούν τερματισμό των πανευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας και αγωνίζονται για αύξηση των εισοδημάτων, κατάργηση της εργασιακής επισφάλειας, στήριξη του κοινωνικού κράτους και ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων». «Μια Γερμανία», συμπληρώνει, «που στηρίζει την ανάπτυξή της, όχι στη φτώχεια των εταίρων της, αλλά στην κοινή ευημερία του δικού της λαού και όλων των ευρωπαϊκών λαών, είναι η προϋπόθεση για την επιβίωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ώρα για Brexit – Τι θα αποκαλύψει η Μέι από την Φλωρεντία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Μάχη με το χρόνο από τα σωστικά συνεργεία στο Μεξικό

ΑΚΟΜΑ: Καταλονία -Μαδρίτη: Παραμένουν ανένδοτες – Οδηγούνται σε εμφύλια σύρραξη!