Σάλος σε Γλυφάδα και Χαλάνδρι: Έκαναν λεύκανση δοντιών με άδεια…κομμωτηρίου!

Εξειδικευμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες με… άδεια κομμωτηρίου έκαναν δυο καταστήματα σε Γλυφάδα και Χαλάνδρι, όπως διαπίστωσε έλεγχος που πραγματοποίησε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής για να διαπιστώσει την νόμιμη ή μη παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών προχώρησε ο  Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Στα πλαίσια του ελέγχου αυτού, διαπιστώθηκε η λειτουργία καταστημάτων στη Γλυφάδα και στο Χαλάνδρι όπου παρέχονταν οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών, χωρίς τα καταστήματα αυτά να έχουν λάβει βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου ή πολυοδοντιατρείου και χωρίς να χρησιμοποιούν οδοντίατρο για την παροχή των υπηρεσιών αυτών.

Eντός των καταστημάτων βρέθηκαν λευκαντικά υλικά, λυχνίες για τη διάσπαση του λευκαντικού υλικού και ενημερωτικό υλικό για τη λεύκανση δοντιών.

Ειδικότερα, το κατάστημα στη Γλυφάδα δεν έχει λάβει καμία διοικητική άδεια λειτουργίας και το κατάστημα στο Χαλάνδρι έχει λάβει άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου, εντός του οποίου παρέχονται οι οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών. Ο έλεγχος στο κατάστημα αυτό έγινε με την συνδρομή αστυνομικής δύναμης.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, τονίζει ότι η λεύκανση δοντιών συνιστά οδοντιατρική πράξη, αφού προϋποθέτει σωρευτικά οδοντιατρική εξέταση, εκτίμηση και διάγνωση της κατάστασης των δοντιών, χρήση προϊόντων λεύκανσης ή αποχρωματισμού δοντιών και χρήση ειδικών λυχνιών για τη διάσπαση των χημικών ενώσεων των λευκαντικών υλικών και πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρο και σε χώρο που λειτουργεί νόμιμα οδοντιατρείο ή πολυοδοντιατρείο.

Η μη τήρηση των άνω προϋποθέσεων συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και κατ’ επέκταση τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε επίσης: Αντιρρυπαντικό πλοίο για την πετρελαιοκηλίδα στέλνει στην Ελλάδα η Ε.Ε. (video)