Σε ρόλο ξεναγού της Μπριζίτ Τρονιέ η σύζυγος του πρωθυπουργού Περιστέρα

Η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα θα αναλάβει να ξεναγήσει στην Αθήνα τη σύζυγο του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Τρονιέ.

Θα επισκεφθούν την Ακρόπολη και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η κυρία Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την Μπριζίτ Τρονιέ στις δύο όψεις της Ελλάδας, την αρχαία και τη σύγχρονη.

Οι κυρίες Μπαζιάνα και Τρονιέ θα επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που συμβολίζει την έναρξη του δυτικού πολιτισμού και συνοψίζει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική σκέψη.

Η σύγχρονη Ελλάδα θα παρουσιαστεί σε ένα μοντέρνο μνημείο αρχιτεκτονικής, το εμβληματικό κτίριο του Ρέντσο Πιάνο για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΣΝ), στο οποίο φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Σε έναν χώρο που ανοίγεται προς τη θάλασσα, συνομιλώντας με τα τοπόσημα της Αττικής, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Στο ΚΠΙΣΝ η κυρία Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την κυρία Μακρόν στις τρεις όψεις του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού που βρίσκονται σήμερα σε δημιουργική ανάπτυξη: τις τέχνες, τα γράμματα και την επιστήμη.

Στον κήπο του ΚΠΙΣΝ η κυρία Μπαζιάνα θα δεχθεί με την κυρία Τρονιέ πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της χώρας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα.

Οι κυρίες Μπαζιάνα και Τρονιέ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους για τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που εκπονούν, ενώ θα παρουσιαστούν εφαρμογές από όλο το φάσμα των επιστημών: από τα νανοϋλικά και την ιατρική, μέχρι το λογισμικό για εφαρμογές ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, internet of things κ.ά

Διαβάστε επίσης: Ο Ντράγκι συντάσσεται με Σόιμπλε για τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης