Στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας – Έτσι θα αλλάξει η πολιτική ατζέντα – Που θα πάει

Στην Κρήτη βρίσκεται από σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα πραγματοποιήσει ομιλίες στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο Ηράκλειο, και την επόμενη ημέρα στο φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της ΕΕ», στα Χανιά.

Οι επιτελείς του Μαξίμου έκριναν ότι η Κρήτη προσφέρεται κατ εξοχήν στην εσπευσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει άρδην την πολιτική ατζέντα και να ξεφύγει από το γκρίζο περιβάλλον στο οποίο οδηγήθηκε από τις εξελίξεις με την Eldorado, το Ελληνικό, την Fraport, τη δραματική υστέρηση των εσόδων που απειλεί με λήψη πρόσθετων μέτρων το 2018, και -φυσικά και κατά κύριο λόγο- το τεράστιο ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας, που βάρυνε πολύ το πολιτικό σκηνικό!

Παρά το γεγονός ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στην Μεγαλόνησο κάθε άλλο παρά ανέφελη εκτιμάται ότι θα είναι (οι αγροτικοί σύλλογοι προγραμματίζουν για σήμερα παγκρήτιο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός), οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου προσδοκούν η εκεί παρουσία του πρωθυπουργού και αυτά στα οποία θα αναφερθεί ( βόρειος οδικός άξονας, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, σ’ ότι αφορά τα κατασκευαστικά, η διασύνδεση με την Δυτική Πελοπόννησο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, ενώ ιδιαίτερη και “εντυπωσιακή” αναφορά θα γίνει στον τουρισμό και στην διευκόλυνση του αγροτικού τομέα) θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να μιλήσει η κυβέρνηση για «επίσπευση» του αναπτυξιακού πλάνου της, κάτι φυσικά που θα εκμεταλλευθεί στο έπακρο σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Τι θα κάνει
Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο και στις 6 το απόγευμα θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για τη σύνοψη του Περιφερειακού Συνεδρίου με τους υπουργούς που συμμετείχαν στις εργασίες του, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Στις 7 και μισή το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο κινηματοθέατρο “Αστόρια”.

Αύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τα Χανιά, όπου στις 10 το πρωί θα απευθύνει ομιλία στο φόρουμ «Καθαρή ενέργεια για τα νησιά της Ε.Ε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις Παρεμβάσεις: «Έχουμε ευθύνη για την κατάσταση στην οικονομία»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ατάκα από Λεβέντη: «Αν ο Καμμένος δεν μπει στο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ξαναδεί τα λουλουδάδικα του Συντάγματος»

ΑΚΟΜΑ: Ρήγμα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ – Νέο κρούσμα κόντρας ανάμεσα σε βουλευτές