Συναγερμός στο υπ. Υγείας: Λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την έξαρση της ιλαράς

Σε έκτακτα μέτρα για την ιλαρά που είναι σε έξαρση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Ελλάδα, προχωρά το υπουργείο Υγείας, το οποίο διαβεβαιώνει ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων για το ιό της ιλαράς.

Μάλιστα στο υπουργείο υπογραμμίζει ότι τα αποθέματα εμβολίων ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια, επισημαίνοντας ότι οι όποιες ελλείψεις εμφανίζονται αυτές τις μέρες στα φαρμακεία, οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών.

Γι΄ αυτό το λόγο, ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και ότι στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Σε ό,τι αφορά του πληθυσμούς Ρομά, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο, με κινητή μονάδα, έκτακτη δράση εμβολιασμού σε παιδιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο έως και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 1.056 εμβολιασμοί για ιλαρά- παρωτίτιδα- ερυθρά. Η δράση συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν τα παιδιά Ρομά σε όλους τους καταυλισμούς της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτη καταγγελία από ΠΟΕΔΗΝ: «Πεθαίνουν» τους καρκινοπαθείς λόγω… περικοπών!