Τον Οκτώβριο κήρυξε πρόωρες εκλογές στην Ιαπωνία ο Σίνζο Άμπε

Άμπε

Την απόφασή του για πρόωρες εκλογές στην Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα ο ηγέτης της χώρας Σίνσο Άμπε, θέλοντας να αξιοποιήσει τα βελτιωμένα ποσοστά της κυβέρνησής του και να εξασφαλίσει την τρίτη συνεχόμενη θητεία του.

Απευθυνόμενος σήμερα στο ιαπωνικό λαό, ο Αμπε ανακοίνωσε την απόφασή του να διαλύσει το κοινοβούλιο την Πέμπτη, ενώ οι εκλογές θα διενεργηθούν τον επόμενο μήνα. Η απόφασή του, όπως είπε, επηρεάστηκε από την αυξανόμενη ένταση με την Βόρεια Κορέα.

«Δεν πρέπει να ενδώσουμε στην απειλή της Β. Κορέας. Ελπίζω στις ερχόμενες εκλογές να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού και να πιέσουμε για πιο αποτελεσματική διπλωματία», είπε σύμφωνα με το CNN.

Η προαναγγελία της 48ης εκλογικής αναμέτρησης στη χώρα έρχεται σε μια περίοδο κλυδωνισμού για την κυβέρνηση του Άμπε καθώς δύο σκάνδαλα διαφθοράς έπληξαν τόσο τον ίδιο όσο και τη γυναίκα του ενώ επέφεραν και την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, ο οποίος κατηγορήθηκε για συγκάλυψη.

Η ανακοίνωση ήρθε εν μέσω βελτιωμένων ποσοστών για το κυβερνών κόμμα. Θα είναι η τρίτη φορά που διεξάγονται εθνικές εκλογές από τότε που το LDP ήρθε στην εξουσία το 2012 και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να εξασφαλίσει στον Άμπε την πρωθυπουργία πέραν του 2020.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εφημερίδα Nikkei, η κυβέρνηση απολαμβάνει το 50% της εμπιστοσύνης των εκλογέων, από περίπου 30% τον Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνας δημιούργησε αλγόριθμο που προβλέπει τα ακραία φαινόμενα!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η πρώτη… Ακροδεξιά αποχώρηση – Γιατί δεν θα συμμετέχει στην κοινοβουλευτική ομάδα η Φράουκε Πέτρι

ΑΚΟΜΑ: CNN: Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες στη Γερμανία ψήφισαν ακροδεξιά!