Απαίτηση Τουρκίας προς Ελλάδα: “Συλλάβετε τα μέλη του Ρουβίκωνα”!

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα για το «ντου» του «Ρουβίκωνα» στην Turkish Airlines, απαιτεί από τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψη των δραστών της επίθεσης. 

«Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της Turkish Airlines, που προκάλεσε υλικές ζημιές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Στην ανακοίνωση του τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει επίσης ότι ο «Ρουβίκωνας» έχει επιτεθεί επίσης στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα (26/7/2016) και στο προξενείο στην Κομοτηνή (5/2/2017), η ανακοίνωση καταλήγει:

«Αναμένουμε ότι οι δράστες αυτών των ενεργειών εναντίων τουρκικών αντιπροσωπειών στην Ελλάδα θα συλληφθούν και θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατόν».

Το ιστορικό

Υπενθυμίζεται ότι τρία μέλη της ομάδας εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τρίτης, στα γραφεία της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines και προκάλεσαν φθορές στην είσοδο των γραφείων στον τρίτο όροφο κτηρίου στη λεωφόρο Ποσειδώνος 77 στον Άλιμο.

Κρατώντας βαριοπούλες στα χέρια τα μέλη του Ρουβίκωνα «κατέβασαν» την κεντρική είσοδο αλλά απέτυχαν στην προσπάθειά τους να σπάσουν και μια δεύτερη πόρτα.

Στη συνέχεια αποχώρησαν από το κτήριο, στην είσοδο του οποίου τους περίμενε άλλο ένα μέλος της ομάδας που λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος.

Σύμφωνα με το βίντεο η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης για δύο Τούρκους συντρόφους του Ρουβίκωνα, τους Semih Özakça και Nuriye Gülmen.

Διαβάστε επίσης: Δείτε την εισβολή αντιεξουσιαστών στο περίπτερο του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου στη ΔΕΘ (video)