Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα -Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Παραμένει υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ πολύ υψηλός στη Ρόδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης, για τη Ρόδο προβλέπεται δείκτης 4, ενώ υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) για τους νομούς Χανίων, Λασιθίου, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Δωδεκανήσου, καθώς και για τα νησιά, Ικαρία, Σάμο, Κύθηρα και του Ιονίου.

Εξάλλου, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η κατάσταση στις υπόλοιπες φωτιές έχει ως εξής: H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 2:25 τα ξημερώματα, στη θέση Ανάληψη Ταϋγέτου, στην Μαχαλά Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στις περιοχές Κορίθι Ζακύνθου, Σκαδό Νάξου, Λάρυμνα Φθιώτιδας, Αγιος Αθανάσιος – Νέδουσα Μεσσηνίας, Αμπέλια Αγρινίου και Φλομοχώρι Λακωνίας. Ακόμη, στη Ζάκυνθο παραμένουν και επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Διαβάστε επίσης: Συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας – Που θα βρέξει