Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα -57 φωτιές ξέσπασαν σε ένα 24ωρο (χάρτης)

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Δωδεκανήσων και για τα νησιά Ικαρία, Σάμος, Κύθηρα, καθώς και του Ιονίου.

Εξάλλου, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 57 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

H φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το βράδυ, στην περιοχή Λάρυμνα Φθιώτιδας, είναι σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και 3 υδροφόρες.

Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές στην περιοχή Σκαδό Νάξου, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Παλαιομονάστηρο Ιωαννίνων, Αλυκές Κέρκυρας και στη Ζάκυνθο, όπου παραμένουν και επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Αθανάσιο Μεσσηνίας