Κι όμως! Δεν αποκλείεται δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, λέει ο υπαρχηγός των Εργατικών

Brexit

Ο υπαρχηγός του Εργατικού Κόμματος, της Βρετανίας, μπήκε και αυτός στη μακρά λίστα, αυτών που υπονόησαν ότι το κόμμα μπορεί να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το θέμα του Brexit, λέγοντας: “Δεν το αποκλείουμε”.

Ο Τoμ Γουότσον επέμεινε ότι η πολιτική των Εργατικών ήταν να εξασφαλίσει μια «έξοδο από την ΕΕ» -να συμμορφωθεί με το αποτέλεσμα του προηγούμενου έτους στο δημοψήφισμα- αλλά άφησε την πόρτα ανοικτή σε μια αλλαγή ρότας.

«Πρέπει να δούμε πώς πηγαίνουν οι διαπραγματεύσεις, στο τέλος τους. Επομένως, δεν το αποκλείουμε», είπε στην  εφημερίδα Birmingham Mail, πριν προσθέσει: «Αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο».

Τα σχόλια έρχονται μετά τη χτεσινή τοποθέτηση του δημάρχου του Λονδίνου, ο οποίος ενίσχυσε τις ελπίδες των υποστηρικτών της παραμονής στην ενιαία αγορά, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να πιέσει την κυβέρνηση για μια δέσμευση για δεύτερο δημοψήφισμα.

Ο Γουότσον έδωσε τη συνέντευξη λίγες μόνο ώρες πριν την ομιλία του Τζέρεμι Κόρμπιν, στην οποία, ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος αναμένεται να παρουσιάσει τη σημερινή θέση του κόμματός του, αναφορικά με το Brexit.

Πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, φάνηκε να φλερτάρει με την ιδέα για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την τελική συμφωνία Brexit, πριν τελικά κάνει πίσω.

Στη συνέντευξη ζητήθηκε από τον κ. Γουότσον να συμφωνήσει με τον Σαντίκ Καν για μια πιθανή αντίδραση, απαντώντας: «Θέλουμε έξοδο από την ΕΕ. Αυτή είναι η απόφαση του δημοψηφίσματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επικαλεστήκαμε το άρθρο 50».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα δημοψήφισμα, λόγω των τεράστιων αβεβαιοτήτων που περιβάλλουν τις διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βέλγιο: Μάνα «τέρας» έκαψε ζωντανή τη 2χρονη κόρη της πάνω σε μπάρμπεκιου!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινάει η κατασκευή των πρώτων τειχών κατά μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ -Μεξικού (pics)

ΑΚΟΜΑ: Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επιβλήθηκε στην πρώην…πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης!