«Φυτά και Βότανα στον Λαϊκό Πολιτισμό και την Επιστήμη»

Η ανάδειξη των θεραπευτικών ιδιοτήτων των φυτών και βοτάνων και η ιαματική εμπειρία της φύσης, όπως μεταβιβάστηκε από γενιά σε γενιά, καθώς και ο ρόλος της επιστήμης στην έρευνα και την ερμηνεία αυτών, θα απασχολήσει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Φυτά και Βότανα στον Λαϊκό Πολιτισμό και την Επιστήμη», που θα πραγματοποιηθεί στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου 2017, στην Καρδίτσα.

Το συνέδριο οργανώνουν το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων» Καρδίτσας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Σύμφωνα με την Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά, προέδρου του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων» Καρδίτσας και αντιπροέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, η οποία μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή μας.

«Στο Συνέδριο θα ανακοινώσουν 46 αξιόλογοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, λαογράφοι και ερευνητές και μέσα από τις εισηγήσεις τους αναμένεται να έρθουν στο φως νέα στοιχεία που αφορούν στα φυτά και τα βότανα (αυτοφυή και καλλιεργήσιμα) και την αξιοποίησή τους από την οικοτεχνία, τη γεωργία και τη βιομηχανία φαρμάκων, τροφίμων, ποτών και καλλυντικών» ανέφερε.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι θα αναδειχτούν οι θεραπευτικές ιδιότητές τους, η ιαματική εμπειρία, όπως αυτή μεταβιβάσθηκε από γενιά σε γενιά, καθώς και ο ρόλος της επιστήμης στην έρευνα και ερμηνεία αυτών. Οι σύνεδροι που αγαπούν τον λαϊκό πολιτισμό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ρόλο των φυτών και των βοτάνων στις θρησκευτικές και μαγικές τελετουργίες, καταλήγει η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το σπιτικό φαγητό είναι καλύτερο…. το λένε και οι επιστήμονες!

Καρκίνος του προστάτη: Τα πρώιμα συμπτώματα που πρέπει κάθε άντρας να γνωρίζει

Μην φας παραπάνω! Τόσα αυγά μπορείς να καταναλώσεις σε μια μέρα