Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να ανοιχθεί στην κοινωνία

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να ανοιχθεί στην κοινωνία εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.

Όπως εξήγησε, στο ιδρυτικό συνέδριο του 2013 συμμετείχαν μόλις 30.000 μέλη, προφανώς ανεπαρκής αριθμός για την εκπροσώπηση στην κοινωνία. «Το κόμμα στην ιδρυτική διακήρυξή του είπε ότι θα ανοιχτεί στην κοινωνία» τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος προσθέτοντας ότι η Σοσιαλιστική Τάση ζήτησε αλλαγές για την ανάδειξη, όχι μόνο του αρχηγού, αλλά και στελεχών του κόμματος, από τη βάση, ωστόσο δεν εισακούστηκε.

«Δεν πρόκειται για προσωπική κίνηση… Η Σοσιαλιστική Τάση είναι μια από ιδρυτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Ο κ. Χρυσόγονος αποσαφήνισε ότι η απόφαση της κίνησης για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ειλημμένη, και θα αποφασιστεί στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου.

«Αν ληφθεί απόφαση, θα μετασχηματιστούμε σε αυτόνομη πολιτική κίνηση με πολιτικό πρόγραμμα και καταστατικές δομές» επισήμανε ο κ. Χρυσόγονος, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία τους, δεν έχει σχέση με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, και δεν ενέχει κάποια υστεροβουλία, αλλά καταδεικνύει αγωνία για το μέλλον της Ελλάδας.

Ο ευρωβουλευτής αποσαφήνισε ότι άλλα στελέχη της Σοσιαλιστικής Τάσης, όπως ο υπουργός Ναυτιλίας Πάνος Κουρουμπλής και ο Αντώνης Κοτσακάς, διαφωνούν με την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα εκφράσουν τη διαφωνία τους αυτή με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βόμβα μεγατόνων» – Ανεξαρτητοποιείται ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

Νέα διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Σοσιαλιστικής τάσης

Χρυσόγονος: «Οι αποφάσεις Γαβρόγλου για τη σημαία στα σχολεία δεν προωθούν την αξιοκρατία»