Έφαγε πρόστιμο 100 ευρώ επειδή…τραγουδούσε στο αμάξι του!

Γνωρίζατε ότι στο Μόντρεαλ του Καναδά είναι ουσιαστικά παράνομο να τραγουδάς μέσα στο αυτοκίνητό σου; Ναι, σωστά διαβάσατε. Μέσα στο ίδιο σου το αυτοκίνητο! Κάτι που όλοι, χωρίς εξαίρεση, έχουμε κάνει κάποτε στη ζωή μας, είτε μόνοι είτε με παρέα αν ήμασταν στο κέφι.

Και όμως, σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ του CTV News, ένας οδηγός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 149 δολαρίων Καναδά (100 ευρώ) επειδή ροκάριζε πίσω από το τιμόνι!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που μεταφέρει το drive, ο Taoufik Moalla είχε φύγει νωρίς από τη δουλειά και είχε μόλις αφήσει τα παιδιά του κάπου. Είχε δηλαδή ένα άδειο αυτοκίνητο κι ένα ελεύθερο απόγευμα – δυο πράγματα που θα έκαναν τον καθένα μας να τραγουδήσει από ευτυχία.

Ακόμα περισσότερο αν το ραδιόφωνο έβαζε και το αγαπημένο μας τραγούδι, που στην περίπτωση του Moalla ήταν το μπιτάτο, χορευτικό “Gonna Make You Sweat” των C+C Music Factory.

O Moalla πήγαινε για το σουπερμάρκετ, προφανώς αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα του 1991 κάπως έντονα, διότι τον σταμάτησαν τέσσερις αστυνομικοί και τον ρώτησαν αν φώναζε. Αυτός είπε ότι απλά τραγουδούσε, αλλά και πάλι του έβαλαν πρόστιμο $149 με το σκεπτικό ότι «φώναξε σε δημόσιο χώρο».

Ίσως ο Moalla να μην τραγουδούσε απλά, αλλά να ζούσε πραγματικά το τραγούδι με εικονικό μικρόφωνο στο χέρι και τα σχετικά λικνίσματα. Οπότε οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να τον κατηγορήσουν για απρόσεκτη οδήγηση. Ίσως και να είναι ελαφρώς… κακοφωνίξ, οπότε μπορεί απλά να ήθελαν να τον φιμώσουν για το γενικό καλό…

Εν πάση περιπτώσει, ο Moalla είπε ότι φέρθηκε συγκρατημένα και υπομονετικά όταν τον σταμάτησαν, και ότι θα πάει στα δικαστήρια….Ελπίζουμε να μην ισχύσει ποτέ ο νόμος αυτός στην Ελλάδα, διότι τότε θα πέφτουν οι κλήσεις σαν τη βροχή!

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής εκλέχτηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε