“Βόμβα” – αποκάλυψη από συμβολαιογράφους: Ακυρώνουν πλειστηριασμούς πλουσίων!

Μια αποκάλυψη – καταγγελία που θα συζητηθεί κάνουν οι συμβολαιογράφοι για το θέμα των πλειστηριασμών. Οι πλειστηριασμοί που ματαιώθηκαν την Τετάρτη καταρρίπτει κάθε δικαιολογία των αντιδρώντων στους πλειστηριασμούς και γεννά πολλά ερωτηματικά για τα κριτήρια επιλογής τους στις παρεμβάσεις τους!

Η καταγγελία του ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου είναι πολύ σοβαρή.

Όπως αναφέρουν ματαιώθηκαν οι εξής πλειστηριασμοί την Τετάρτη: Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Ψυχικού, γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1.200.000 ευρώ.

Πλειστηριασμός επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ.  Για τις οφειλές αυτές ο επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.

Έτσι οι συμβολαιογράφοι με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν για μια ακόμα φορά «τις επανειλημμένες επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων» σε συμβολαιογράφους.

Οι επιθέσεις γίνονται κάθε Τετάρτη, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της χώρας, κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, που ακόμα και σήμερα, οι πλειστηριασμοί αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία.

Οι συμβολαιογράφοι τονίζουν πως καταδικάζουν επίσης «τις προσπάθειες των συλλογικοτήτων, οι οποίες με ανακοινώσεις τους εμπλέκουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των συμβολαιογράφων.

Ότι δηλαδή, υποθετικά συντάσσονται μαζί τους και συμπαρίστανται στους αγώνες τους ενάντια στους νόμους που επιβάλλουν την αναγκαστική εκτέλεση και στους συμβολαιογράφους που διεξάγουν πλειστηριασμούς.

«Δηλώνουμε», τονίζουν «ότι η διενέργεια πλειστηριασμών εντάσσεται στην θεσμική μας λειτουργία, την οποία θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε».

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη 4.10.2017, μετά από δράση των συλλογικοτήτων ματαιώθηκε η διενέργεια

α) πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1.200.000 ευρώ

και β) πλειστηριασμού επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ για τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.

Στην κρίση του καθενός είναι εάν με τις ματαιώσεις των ως άνω πλειστηριασμών προστατεύεται και ο οικονομικά ασθενέστερος, αναφέρουν οι συμβολαιογράφοι.

Οι συμβολαιογράφοι “αδειάζουν” τους αντιδρώντες

Κάθε Τετάρτη, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου θα εκδίδει ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση θα αναφέρει ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται «συλλογικότητες» καθώς και τα ποσά που οφείλουν οι αναξιοπαθούντες οφειλέτες-συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας!»

Μετά από αυτές τις καταγγελίες είναι αναπόφευκτο να αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ο ρόλος των συλλογικοτήτων. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και ποιοι είναι αυτοί που κάθε Τετάρτη χωρίς να το γνωρίζουν(;) υπερασπίζονται κανονικούς μπαταχτσήδες.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα «κληρώνει» για Καλογήρου – Στο Πρωτοδικείο Πειραιά το σχέδιο εξυγίανσης