Ξέσπασε Τουρκοϊταλικός “πόλεμος” για τα οστά του Αγίου Νικολάου!

Οι Ιταλοί τα τελευταία 930 χρόνια υπερηφανεύονται πως στον Άγιο Νικόλαο στο Μπάρι βρίσκονται τα οστά μιας από τις πιο εμβληματικές μορφές της πίστης. Η ανακάλυψη των Τούρκων ωστόσο, αλλάζει τα δεδομένα. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα οστά βρίσκονται ακόμη σε τουρκικό έδαφος!

Ήταν 9 Μαΐου του 1087 όταν Ιταλοί ναυτικοί μετέφεραν τα οστά του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα στο Μπάρι. Από τότε η πόλη έχει γίνει τόπος λατρείας παγκόσμιας εμβέλειας. Η ανακάλυψη όμως των Τούρκων αρχαιολόγων ανατρέπει τους ισχυρισμούς των Ιταλών.

Οι ισχυρισμοί του Τσεμίλ Καραμπαιράμ, διευθυντή της υπηρεσίας προστασίας μνημείων της επαρχίας της Αττάλειας πως “Τούρκοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο του Αγίου Νικολάου στην πόλη Ντέμρε της νοτιοδυτικής Τουρκίας, στα αρχαία Μύρα της Λυκίας” ουσιαστικά οδηγούν στην αποκάλυψη μιας απάτης…

Στην κρύπτη του ναού βρίσκονται τα οστά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τσεμίλ Καραμπαιράμ…. κι αν βρίσκονται εκεί οι Ιταλοί έχουν έναν απλό σκελετό, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον Άγιο.

Αν και η λάρνακα δεν έχει ανοιχτεί ακόμα, ο κ. Καραμπαϊράμ θεωρεί βέβαιο ότι περιέχει τα οστά και ότι βρίσκονται εκεί και πουθενά αλλού.

Αν όλα αυτά αποδειχθούν επιστημονικά, τότε θα αλλάξουν τα δεδομένα. Το Μπάρι όπου συρρέουν εκατομμύρια προσκυνητών θα “σβήσει” από τον χάρτη με τα ιερά προσκυνήματα και η πόλη Ντέρμε θα γίνει το κέντρο σε ό,τι αφορά στον Άγιο Νικόλαο.

Ήδη μάλιστα στην πόλη ο τουρισμός έχει τονωθεί ιδιαίτερα μετά την έναρξη λειτουργίας της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.

Η “μάχη” για τα οστά

«Ήδη, το 2003, το τουρκικό «Ίδρυμα Άγιος Νικόλαος» ζήτησε την επιστροφή των οστών του Αγίου από την Ιταλία. Όπως, μάλιστα, μετέδωσε η γερμανική Ραδιοφωνία (Deutschlandfunk) και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αντάλιας έχει εγείρει αξίωση για την επιστροφή των οστών του Αγίου Νικολάου.

Εντούτοις μερικά οστά βρίσκονται ήδη στις προθήκες του, αφού ξεχάστηκαν κατά την μεταφορά τους από τους Ιταλούς ναυτικούς ή τους εμπόρους και βρέθηκαν τυχαία το 1920 σε ένα κιβώτιο».

Το μακροσκελές άρθρο του γερμανικού περιοδικού καταλήγει ως εξής: «Οι Τούρκοι αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι, εν τούτοις, ότι σύντομα η χώρα τους θα μπορεί να εκθέσει το σύνολο των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο κοινό.

Οι ειδικοί, οκτώ στο σύνολο, βρίσκονται μόνο στην αρχή των εργασιών τους, αφού θα πρέπει να αφαιρέσουν τα αξιόλογα μωσαϊκά του Ναού, αλλά για το ότι θα βρεθούν μπροστά στα λείψανα του Αγίου δεν έχουν καμιά αμφιβολία.

Το γεγονός ότι οι Ιταλοί ναυτικοί το 1087 νόμισαν ότι βρήκαν τα οστά του Αγίου, ο Τούρκος διευθυντής της υπηρεσίας προστασίας μνημείων (ο προαναφερθείς Τσεμίλ Καραμπαϊράμ) το αποδίδει σε ένα μεγάλο κρυμμένο μυστικό, σύμφωνα με το οποίο ο Ναός τους Αγίου Νικολάου κατέπεσε μετά από σεισμό το 529 και ο σημερινός πήρε τη θέση του παλαιού, ο οποίος βρίσκεται πάνω από τον αληθινό τάφο του.

Τα οστά τα οποία μεταφέρθηκαν στην Ιταλία ανήκουν σε έναν άλλα ιερωμένο. Επομένως ο (αληθινός) Άγιος Νικόλος, ο επίσκοπος των Μύρων θα μπορούσε να γίνει ο Άγιος του τουρκικού τουρισμού» καταλήγει το Spiegel.

Διαβάστε επίσης: Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ιαπωνία (pics)