Καλά λόγια από Μοσκοβισί: “Η Ελλάδα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της”

Μοσκοβισί

Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί σχολιάζοντας την απόφαση του ΕSΜ να καταβάλει στη χώρα μας την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ με δάνειο που θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή των καθυστερούμενων οφειλών της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Bloomberg , ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σε σχετικό του μήνυμα μέσω e-mail: «Αυτά τα καλά νέα αποτελούν επακόλουθο της θετικής αξιολόγησης της προόδου στην Ελλάδα κατά την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αποτελούν περαιτέρω απόδειξη της ικανότητας της Ελλάδας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της».

«Η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ πρόκειται για το υπόλοιπο της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ESM, που εγκρίθηκε στις 7 Ιουλίου 2017. Θα εκταμιευθεί σε ειδικό λογαριασμό για την εκκαθάριση καθυστερούμενων οφειλών», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Ταμείου.

Σύμφωνα με τον ESM, η βοήθεια του προς την Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 40,2 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική βοήθεια από τις χώρες της Ευρωζώνης είναι μέχρι στιγμής 182 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα βιολογικά προϊόντα είναι η αδυναμία των Γερμανών και μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ψυχρολουσία από CNBC: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της» – Πάει για Grexit

ΑΚΟΜΑ: «Αγκάθι» τα επιδόματα στην αξιολόγηση – Ποια κινδυνεύουν να «κοπούν»!