Μήνυση κατά του Πολάκη για τη χολέρα στο «Έλενα» καταθέτει η ΠΟΕΔΗΝ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για την επανεξέταση των 5 πλακακίων (δειγμάτων) της 5ης Οκτωβρίου που φυλάσσονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείο ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ η οποία επιμένει για την ύπαρξη δονακίου της χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», ενώ προαναγγέλλει κατάθεση μήνυσης κατά Πολάκη «για τις ύβρεις που εκστόμιζε κατά της ΠΟΕΔΗΝ και του Πρόεδρου της».

Όπως ενημερώνει, το πρωί της Τρίτης η νομική της σύμβουλος θα καταθέσει στοιχεία στον Πρόεδρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκειμένου «να διευκολύνουμε τις έρευνες για την αποκάλυψη της ύπαρξης δονακίου της χολέρας στο Νοσοκομείο “Έλενας Βενιζέλου»”.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ αφήνει αιχμές για τον τρόπο που έγινε η δειγματοληψία στο «Έλενα» στις 19 Οκτωβρίου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ καθαρίστηκε, απολυμάνθηκε ο χώρος του υπογείου και κλήθηκαν οι αρμόδιοι να πάρουν δείγματα.

Δείγματα ελήφθησαν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου από δειγματολήπτη, ο οποίος ήταν ντυμένος σαν αστροναύτης, χωρίς παρουσία μαρτύρων. Πήρε δείγματα από τα σημεία που ήδη είχαν καθαρισθεί και απολυμανθεί. Την ίδια στιγμή που ελάμβανε δείγματα το Υπουργείο Υγείας διέψευδε, ότι υπάρχει δονάκιο της χολέρας. Πως το ήξερε;».

Επίσης διερωτάται «αφού δεν υπάρχει δονάκιο της χολέρας με βάση την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί το υπόγειο, η αποθήκη τροφίμων είναι σε καραντίνα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

• Τρίτη 24/10/2017 και ώρα 09:00πμ στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων στο κτίριο 16 με τη Νομικό μας Σύμβουλο κα Μαρία Τσίπρα καταθέτουμε τα στοιχεία στον Πρόεδρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για να διευκολύνουμε τις έρευνες για την αποκάλυψη της ύπαρξης δονακίου της χολέρας στο Νοσοκομείο «Έλενας Βενιζέλου».

• Ζητάμε εντολή Εισαγγελέα για την επανεξέταση των 5 πλακακίων (δειγμάτων) της 5ης Οκτωβρίου που φυλάσσονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου

• Καταθέτουμε Μηνυτήρια Αναφορά στον Αν. Υπουργό Υγείας κο Πολάκη για τις ύβρεις κατά της ΠΟΕΔΗΝ και του Προέδρου της. Ελπίζουμε να μην κρυφτεί για άλλη μια φορά πίσω από την βουλευτική ασυλία

• Το υπόγειο του Νοσοκομείου παραμένει σε καραντίνα.

• Τα τρόφιμα στην αποθήκη αχρηστεύονται. Τα γάλατα των βρεφών πια φυλάσσονται σε χώρο έξω από το Νοσοκομείο (πρώην Αγροτική Τράπεζα).

• Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι στο Νοσοκομείο σήμερα και παίρνει νέα δείγματα για εξετάσεις. Γιατί αφού είναι καθαρό το Νοσοκομείο;

• Το ΚΕΔΥ εξέτασε ένα δείγμα (πλακάκι) λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.
Το εργαστήριο του Νοσοκομείου «Έλενας Βενιζέλου» πέντε

• Πόσο αξιόπιστο είναι ένα δείγμα;

Το δονάκιο της χολέρας δεν το βρήκε η ΠΟΕΔΗΝ στα υπόγεια του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου, αλλά το μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου, δια υπογραφής της Διευθύντριας Ιατρού του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και της Επόπτριας Υγείας του Νοσοκομείου. Ξανακοινοποιούμε τα έγγραφα.

Η Διοίκηση και προφανώς η κυβέρνηση (προκύπτει από τη στάση της) προσπάθησαν να συγκαλύψουν το γεγονός τουλάχιστον από 13 Οκτωβρίου έως την ημερομηνία καταγγελίας της ΠΟΕΔΗΝ (18 Οκτωβρίου).

Επικοινωνήσαμε με πολλούς συναδέλφους Ιατρούς Λοιμοξιολόγους των Νοσοκομείων.
Όλοι μας επισήμαναν ότι το δονάκιο της χολέρας (ανεξάρτητα τύπου) είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο και ότι το Νοσοκομείο θα έπρεπε να είχε λάβει μέτρα προστασίας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας παρότι δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα του εργαστηρίου του Νοσοκομείου δεν έκανε τίποτα μέχρι την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ καθαρίστηκε, απολυμάνθηκε ο χώρος του υπογείου και κλήθηκαν οι αρμόδιοι να πάρουν δείγματα. Δείγματα ελήφθησαν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου από δειγματολήπτη, ο οποίος ήταν ντυμένος σαν αστροναύτης, χωρίς παρουσία μαρτύρων. Πήρε δείγματα από τα σημεία που ήδη είχαν καθαρισθεί και απολυμανθεί.

Την ίδια στιγμή που ελάμβανε δείγματα το Υπουργείο Υγείας διέψευδε, ότι υπάρχει δονάκιο της χολέρας. Πως το ήξερε; Στην έξοδο ο δειγματολήπτης ντυμένος σαν αστροναύτης ενώπιον πολλών μαρτύρων έβγαλε αμέσως συμπέρασμα για τα δείγματα και είπε ότι δεν υπάρχει δονάκιο της χολέρας. Το νερό είναι καθαρό, δεν υπάρχει δονάκιο χολέρας είπε χαρακτηριστικά, ενώπιον πολλών μελών του Δ.Σ. του Σωματείου.

Απεστάλησαν στο ΚΕΔΥ τα δείγματα. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι τα δείγματα είναι καθαρά αποσιωπώντας ότι στην απάντηση το ΚΕΔΥ αναφέρει ότι το δείγμα δεν εμπεριείχε λύματα και ο μοριακός έλεγχος θα συνεχιστεί και την άλλη εβδομάδα.
Όλοι γνωρίζουν ότι το καμαράκι του υποσταθμού είναι γεμάτο νερά με λύματα τα οποία αναβλύζουν από τους τοίχους.

Και όμως τα δείγματα 19 Οκτωβρίου δεν ελήφθησαν από το δωμάτιο του υποσταθμού το οποίο δεν ζήτησαν να ανοίξει. Για να διερευνήσουν περαιτέρω την ύπαρξη δονακίου της χολέρας δεν θα έπρεπε να ανατρέξουν στα δείγματα της 5ης Οκτωβρίου; Γιατί λοιπόν το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν ζήτησε τα πέντε πλακάκια που φυλάσσονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου «Έλενας Βενιζέλου» των δειγμάτων της 5ης Οκτωβρίου για να τα αποστείλει για επανεξέταση στο ΚΕΔΥ;

Πρώτα χλωριώνουν, απολυμαίνουν, καθαρίζουν το χώρο και μετά παίρνουν δείγματα για να βγάλουν λάδι τον κύριο Πολάκη.

Το ΚΕΔΥ πληροφορηθήκαμε λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων εξέτασε ένα δείγμα (ένα πλακάκι) από αυτά που ελήφθησαν 19 Οκτωβρίου. Το μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου εξέτασε πέντε δείγματα (πλακάκια). Πόσο αξιόπιστα είναι τα αποτελέσματα από ένα δείγμα (πλακάκι);

Γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν εξετάζει στο ΚΕΔΥ τα 5 πλακάκια του δείγματος της 5ης Οκτωβρίου που φυλάσσονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου. Το ΚΕΔΥ επισημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα από ένα πλακάκι.

Σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ λαμβάνει νέα δείγματα από το υπόγειο του Νοσοκομείου. Γιατί αφού είναι καθαρά;

Αφού λοιπόν όπως ενημερώνει μέσω facebook ο κος Πολάκης δεν υπάρχει δονάκιο της χολέρας με βάση την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί το υπόγειο, η αποθήκη τροφίμων είναι σε καραντίνα;

Και όχι μόνο!!! Στην αποθήκη τροφίμων βρίσκονται γάλατα, αλεύρι, λάδια, κομπόστες και άλλα τρόφιμα μαγειρείου.

Από 13 Οκτωβρίου που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα έως 18 Οκτωβρίου μπαινόβγαιναν οι εργάτες, οι βοηθοί μαγείρου και κουβαλούσαν τρόφιμα για το μαγειρείο, χωρίς κανένα προστατευτικό μέσο.

Ο δειγματολήπτης όμως 19 Οκτωβρίου για να πάρει δείγματα παρ’ ότι δεν υπήρχαν μικρόβια κατά τον κο Πολάκη, εισήλθε στο χώρο ως αστροναύτης και τώρα ο χώρος είναι σε καραντίνα.

Η Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας ήδη πήραν απόφαση να αχρηστεύσουν τα τρόφιμα της αποθήκης δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Αφού είναι ασφαλή γιατί δεν τα χρησιμοποιούν;
Οι νέες παραλαβές με γάλατα των βρεφών δεν αποθηκεύονται πια στην αποθήκη στο υπόγειο αν και είναι ασφαλής, αλλά σε κτίριο έξω από το Νοσοκομείο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Γιατί;;;

Μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ελήφθησαν μέτρα. Πριν την καταγγελία σιωπή από τον κο Πολάκη …!!!

Ευτυχώς το δονάκιο της χολέρας δεν είναι γρίπη και δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα.
Την Τρίτη 24/10/2017 στις 9 π.μ. στο κτίριο 16 την πρώην Σχολή Ευελπίδων θα καταθέσουμε όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε στον Πρόεδρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκειμένου να διευκολύνουμε στην έρευνα για να διαπιστωθεί η ολιγωρία που επέδειξαν σε ένα τόσο μείζον ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία.

Θα ζητήσουμε με εντολή Εισαγγελέα να διαταχθεί ο εργαστηριακός επανέλεγχος των πέντε δειγμάτων (πλακάκια) της 5ης Οκτωβρίου που φυλάσσονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου «Έλενας Βενιζέλου» και στα οποία διαπιστώθηκε το δονάκιο της χολέρας.
Θα καταθέσουμε ταυτόχρονα μηνυτήρια αναφορά στον Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κο Πολάκη για τις ύβρεις που εκστόμιζε κατά της ΠΟΕΔΗΝ και του Πρόεδρου της.

Ελπίζουμε να μην ξανακρυφτεί πίσω από την βουλευτική του ασυλία!!!
Τσάμπα μάγκας!!!

 

Διαβάστε επίσης: Οι φαρμακοποιοί απειλούν με αναστολή χορήγησης αναλώσιμων για σακχαρώδη διαβήτη