Ταϊλάνδη: Μοναδικές εικόνες – Σε χρυσό κρεματόριο “θάβουν” τον βασιλιά (pics & video)

Μετά από ένα έτος πένθους, από τότε που πέθανε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι, στις 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η αποτέφρωση του, μία ημέρα που ήδη έχει κηρυχθεί εθνική εορτή. 

Οι επικήδειες τελετές θα έχουν διάρκεια πέντε ημερών και θα πραγματοποιηθούν στο βασιλικό κρεματόριο το οποίο βρίσκεται κοντά στο Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ και κατασκευάστηκε από κορυφαίους τεχνίτες της χώρας.

Οι εργασίες διήρκεσαν πάνω από δέκα μήνες και το αποτέλεσμα είναι επιβλητικό.  Κατασκευασμένο από χρυσό, με ύψος 50 μέτρων, σε τρία επίπεδα, έχει διακοσμηθεί με παραστάσεις από την μυθολογία της Ταϊλάνδης, την ζωή του βασιλιά και με δύο αγάλματα των αγαπημένων του σκύλων.

Το κρεματόριο συμβολίζει το Όρος Μερού στην Ινδία, το μέρος που όπως λέει ο μύθος της Ινδίας, επιστρέφουν όλοι οι βασιλιάδες της χώρας μετά το θάνατό τους.

Την τελετή της Πέμπτης αναμένεται να παρακολουθήσουν τουλάχιστον, 250.000 άτομα υπό το άγρυπνο βλέμμα 80.000 ανδρών της ασφαλείας.

Ο Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι ήταν ο μακροβιότερος βασιλιάς της Ταϊλάνδης από το 1946 ως τον θάνατό του. Παντρεύτηκε τη Σιρικίτ και απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Το 2008 κατατάχθηκε στην πρώτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους μονάρχες στον κόσμο, από το περιοδικό Φορμπς, με περιουσία 35 δισ. δολαρίων.

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών στις 13 Οκτωβρίου του 2016. Βασίλευσε επί 70 χρόνια, είχε το ρεκόρ παραμονής στην εξουσία για οποιονδήποτε Αρχηγό Κράτους ή κυβερνήσεως στον κόσμο και ήταν εξαιρετικά αγαπητός στο λαό του.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθερος ο Σκοτσέζος που είχε ακουμπήσει τον γοφό άλλου άντρα σε μπαρ στο Ντουμπάι