Σαλαμίνια 2017: Κατάθεση στεφάνων για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στο Σύνταγμα

Με μεγαλοπρέπεια και με παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, των ΟΤΑ και δεκάδων ξένων πρεσβειών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/9 η Διεθνή επετειακή εκδήλωση για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας από το Δήμο Σαλαμίνας την Περιφέρεια Αττικής και το Διεθνές Ιδρυμα «Σαλαμίς» με τη στήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, «ως ημέρας Ελευθερίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας».

Χαιρετισμό απεύθυνε η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ.Ισιδώρα Νάννου -Παπαθανασίου η οποία αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή του αποτελέσματος της ναυμαχίας της Ναυμαχίας στην παγκόσμια ιστορία και στη διάσωση της δημοκρατίας και του πολιτισμού ενω ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς και συνδιοργανωτής κ.Χρήστος Μαριδάκης αναφέρθηκε στην προετοιμασία του φακέλου για την Επετειακή διοργάνωση το 2021 με τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία με το ίδρυμα να έχει ήδη ξεκινήσει παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης όπως το 2021 να γίνει υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και με την συμμετοχή του Υπ. Εθνικής Άμυνας δίνοντας ένα παγκόσμιο μήνυμα τιμώντας όλους τους νεκρούς ανεξαρτήτως Φυλής χρώματος θρησκείας και Κοινωνικής τάξης αντιμετωπίζοντας όλα τα σύγχρονα προβλήματα όπως είναι ο πόλεμος η ανεργία η τρομοκρατία με τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ να αποτελούν παγκόσμια εορτή Ειρήνης όλων των λαών.

Πολύ σημαντική είναι και η συμβολή από το Κυριάκο Μαριδάκη, Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος, αφού από το 2011 μέχρι σήμερα κατόρθωσε να διεθνοποιήσει το γεγονός αυτό σε 45 κράτη και να προβάλλει τη Σαλαμίνα και την Ελλάδα παγκοσμίως.

η Σαλαμίνα στην οποία ενεργοποιείται το Διεθνές ίδρυμα με την συνδιοργάνωση των «Σαλαμινίων», εκπροσώπησε η Δήμαρχος κ.Ισιδώρα Ναννου -Παπαθανασίου, ενώ την Περιφέρεια και την Περιφερειάρχη Αττικής κ.Ρένα Δούρου, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Όπως μετέδωσε το Zougla.gr, για πρώτη φορά στα 40 χρόνια του θεσμού η εκδήλωση προβλήθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων μετά τις προσωπικές προσπάθειες και επαφές του Κυριάκου Μαριδάκη με τον Διευθυντή Κον Παναγιώτη Σκούτα του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν τη Διεθνή επετειακή εκδήλωση οι κάτωθι Πρεσβείες.

ΚΟΥΒΑ Η Α.Ε. ΠΡΕΣΒΗΣ ΖΕΛΜΙΣ ΜΑΡΙΑ ΝΤΟΜΙΓΚΕΖ ΚΟΡΤΙΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΧΟΣΕ ΟΡΙΟΛ ΜΑΡΕΡΟ ΜΑΡΤΙΝΕΖ ,ΚΡΟΑΤΙΑ Ο Α.Ε. ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΟΥΝΚΟ ,ΡΟΥΜΑΝΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΝΚΑ ΧΡΙΣΑΛΙΤΑ ,ΦΙΛΛΑΝΔΙΑ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΟΤΗΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΝΤΙ ΒΑΡΑΣ ,IΤΑΛΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΝΡΙΚΟ ΡΑΣΣΟΝ ,ΙΣΠΑΝΙΑ Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Luis OTERO ALDEREGUÍA, ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΙΧΑΙΛ ΣΕΡΓΚΙΝ, ΒΟΛΙΒΕΡΙΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΛΑ Α.Ε. ΠΡΕΣΒΗΣ ΦΑΡΙΝΤ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ KAI H ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΦΙΟΝΑ ΦΙΓΚΑΡΕΛΑ,ΑΓΥΠΤΟΣ Ο Α.Ε. ΠΡΕΣΒΗΣ ΦΑΡΙΝΤ ΜΟΝΙΜΠ,ΒΙΕΤΝΑΜ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ,ΑΡΜΕΝΙΑ Ο ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΕΣΒHΣ ΑΤΤΙΛΑ ΖΙΜΟΝΙ,ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΤΡΙ ΒΑΚΤΑ , ΓΑΛΛΙΑ Η ΕΠΙΤΕΤΡΑΜΕΝΗ BRISSET.

Κατέθεσαν στέφανο οι κάτωθι:

H ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΙΣΙΔΟΡΑ ΝΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΑΛΑΜΙΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓOY ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Ο ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΥΜΟΥΣΗΣ Π.Ν.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ Ο ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ .Λ.Σ.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ Π.Ν. Ε.Α. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ

ΦΡΥΚΤΩΡΊΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΨΑΣΚΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΥΜΠΑΛΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΛΥΜΠΑΚΗ ΒΡΙΚΤΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΖΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ «ΑΡΙΣΤΟΛΥΚΕΙΟ»ο Ο ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ ΔΡ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΝΗ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΒΙΟΠΟΛΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΑΤΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΑΞΗΣ Τάξης 1966

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΓΚΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΩ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝ ΡΟΜΥΛΙΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΑ ΚΙΚΚΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΝΩ ΔΡΟΠΟΛΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΙΑΣ « ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 2470 ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΒΟΥΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ Ο ΔΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΚΚΑΣ

EK ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

Παρευρέθηκαν: ο Αντιστράτηγος Γκουταρέλης εκ μερους του Αρχηγού του Στρατού , Ο Διεθνολόγος ακαδημαϊκός και διπλωμάτης Τριαντάφυλλος Καραγιάννης , διακεκριμένα μέλη του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς ο τ. Υπουργός των Εξωτερικών Ανδρεας Ζαΐμης , η διεθνής ακαδημαϊκός του Ο.Η.Ε.
κα Αγνή Βλαβιανού – Αρβανίτη και πλήθος κόσμου. Φωτογραφικό ρεπορτάζ κ.Χάρης Εργατίδης, Fryktories.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταποντισμένο αρχαίο κτίριο αποκαλύφθηκε στη Σαλαμίνα

Τεράστιας σημασίας αρχαιολογικά ευρήματα αναδεικνύονται στην Σαλαμίνα

Μεγαλοπρεπής μυκηναϊκός τάφος ανακαλύφθηκε στην Βοιωτία (Εικόνες)