Συνεχίζει ο Ραγκούσης: “Δεν μετανιώνω για τη δήλωση για τους ομοφυλόφιλους μητροπολίτες που το κρύβουν”

Ραγκούσης

Συνέχεια στην κόντρα του με την ηγεσία της εκκλησίας έδωσε ο υποψήφιος για την Κεντροαριστερά Γιάννης Ραγκούσης χαρακτηρίζοντας χαμηλού επιπέδου εξυπνακισμούς την αποστολή του εξώδικου από την πλευρά της εκκλησίας εναντίον του.

Ο κύριος Ραγκούσης μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 επέμεινε σε όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του περί μητροπολιτών που είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. «Δεν έχω μετανιώσει για τη δήλωση που έκανα, πώς να μετανιώσω για κάτι που είναι πραγματικότητα, εγώ δεν τη μέμφομαι αυτή την πραγματικότητα δεν το είπα ως μομφή όχι μόνο δεν έχω μετανιώσει αλλά και δεν αλλάζω τίποτα από αυτά που είπα γιατί είναι βγαλμένα μέσα από βιώματα».

Σε ερώτηση πως πρόκειται να αντιδράσει στο εξώδικο κι αν κινηθεί και ο ίδιος νομικά ο πρώην υπουργός απάντησε: «Εγώ δεν θα πάρω καμιά δικαστική πρωτοβουλία θα ανταποκριθώ σε οποιαδήποτε δικαστική πρωτοβουλία πάρει η διοίκηση της εκκλησίας. Εγώ αναφέρθηκα σε υπαρκτές καταστάσεις που έχω υπόψη μου, μητροπολίτες που είναι ομοφυλόφιλοι αλλά δεν το είπα για να πω τα ονόματα τους ούτε για να συζητήσω τα συγκεκριμένα πρόσωπα, το είπα για να πω ότι ήταν είναι και θα είναι μία συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι μια λυπηρή αντίδραση από τη διοίκηση της εκκλησίας ότι θέλουν ας πράξουν ας τους φωτίσει ο θεός και ας κάνουν ότι τους φωτίσει, εγώ είμαι εδώ να υπερασπιστώ τις απόψεις μου και τα θεμελιώδη δικαιώματα πολιτών».

Μάλιστα ο κ. Ραγκούσης κάλεσε την ηγεσία της εκκλησίας να βγει μπροστά και να αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Εγώ θα ήθελα πραγματικά η εκκλησία, η διοίκηση της εκκλησίας της Ελλάδος να κάνει ένα βήμα μπροστά όπως έκανε η διοίκηση της καθολικής εκκλησίας όταν ο Πάππας δήλωσε ότι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους. Εγώ θα ήθελα σε αυτό τον αγώνα να μπει μπροστά κι η εκκλησία βλέποντας ότι αυτό είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με τη φύση του ανθρώπου και όχι με τις επιλογές, να αναγνωρίσει ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι κακό αλλά κάτι πολύ φυσικό που βρίσκεται είτε στην κοινωνία είτε στην πολιτική είτε στην δημοσιογραφία είτε στην εκκλησία, όπου υπάρχουν άνθρωποι»

Ο κ. Ραγκούσης άφησε αιχμές για την στάση άλλων συνυποψηφίων του για την ηγεσία της κεντροαριστεράς που δεν τον στήριξαν στην κόντρα του με την εκκλησία και αναφέρθηκε ειδικά στη Φώφη Γεννηματά. «Όλοι κρινόμαστε και από αυτά που λέμε και από τη σιωπή, η κυρία Γεννηματά έκρινε ότι έπρεπε να σιωπήσει όλοι κρινόμαστε από τις δηλώσεις μας και τη σιωπή μας».

Τέλος ο κύριος Ραγκούσης χαρακτήρισε θετικές τις δηλώσεις του Βασίλη Οικονόμου ο οποίος δήλωσε επίσης στα παραπολιτικά πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ψηφίσει το νομοσχέδιο λέγοντας «μακάρι η Νέα Δημοκρατία να μπορούσε να τοποθετηθεί στη σωστή μεριά, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο γιατί είναι ένα συντηρητικό κόμμα και οι σχέσεις πολλών βουλευτών με την εκκλησία είναι σχέσεις υπαρξιακές για την εκλογή τους. Εγώ εύχομαι η νέα Δημοκρατία να κάνει το βήμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γνωστοί πρώην και εν ενεργεία αθλητές υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές – Ποια ονόματα παίζουν

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρξιστικά μαθήματα στο ΚΚΕ και φιλελευθερισμού στη ΝΔ για την αλλαγή φύλου κάνει ο… Τσακαλώτος!

ΑΚΟΜΑ: Προσυνέδριο της ΝΔ: Στήριξη επιχειρήσεων με φορολογικά κίνητρα ζήτησε ο Μητσοτάκης