Τι έλεγε σημείωμα που έγραψε ο μακελάρης πριν σκορπίσει το θάνατο στο Λας Βέγκας

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τον Στίβεν Πάντοκ, τον «μακελάρη του Λας Βέγκας» που ευθύνεται για την μαζικότερη δολοφονική επίθεση στην νεώτερη ιστορία των ΗΠΑ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Συγκεκριμένα, μαθηματικούς υπολογισμούς που βοήθησαν τον μακελάρη του Λας Βέγκας να στοχοποιήσει με ακρίβεια το ανυποψίαστο πλήθος στη συναυλία μουσικής κάντρι περιέχει  το μυστηριώδες χαρτί που βρέθηκε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Mandalay Bay.

Τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν για το κατά πόσον ο Στίβεν Πάντοκ εξηγούσε τα κίνητρά του για το μακελειό στο μικρό κομμάτι χαρτί που διακρίνεται πάνω σ’ ένα τραπεζάκι στις φωτογραφίες από το δωμάτιό του .

Τρεις από τους αστυνομικούς που βρήκαν τη σορό του 64χρονου φονιά μέσα στο δωμάτιο είπαν στην εκπομπή 60 Minutes του CBS ότι βρήκαν το σημείωμα κοντά σε ένα από τα παράθυρα που είχε σπάσει ο συνταξιούχος λογιστής.

«Είδα ότι είχε σημειώσει την απόσταση, το υψόμετρο στο οποίο βρισκόταν και τη γωνία υπό την οποία θα έπεφταν οι σφαίρες στο πλήθος», δήλωσε ο αστυνομικός Ντέιβ Νιούτον. «Είχε γράψει, λοιπόν, τους υπολογισμούς του ώστε να γνωρίζει προς τα που να πυροβολήσει για να πετύχει τους στόχους του από εκείνο το σημείο.»

Πηγές των διωκτικών αρχών επιβεβαίωσαν στο Associated Press και το CΝΝ ότι το σημείωμα περιλάμβανε μια σειρά αριθμών, που βοήθησαν τον Πάντοκ να στοχεύσει τα θύματά του. Τα κίνητρα του μακελάρη, ωστόσο, παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Οι αρχές έχουν εξαντλήσει πάνω από στοιχεία και ερευνούν κάθε πτυχή της ζωής του Πάντοκ από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι την αυτοκτονία του, αλλά απαντήσεις δεν έχουν βρει ακόμη. Κι απευθύνουν έκκληση στο κοινό για τυχόν πληροφορίες για τον μακελάρη. Σύντομα, μάλιστα, θα αναρτήσουν πινακίδες στην περιοχή του Λας Βέγκας που θα αναφέρουν: «Αν γνωρίζετε κάτι, πείτε το».

«Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει το κοινό ότι υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που γνωρίζουν ότι κάτι δεν κόλλαγε», δήλωσε ο βοηθός σερίφη Κέβιν Μακμάχιλ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας. «Κάποιος μπορεί να κίνησε υποψίες με τη συμπεριφορά του εκείνο το βράδυ, ή το προηγούμενο διάστημα. Κάποιος μπορεί να έχει δει ή να γνωρίζει κάτι.»

Διαβάστε επίσης: Περίεργες κινήσεις Κιμ Γιονγκ-ουν: Προήγαγε την αδελφή του στο επιτελείο