Το συγγνώμη του υπουργού Σπίρτζη και η υπόσχεση για φθηνότερα εισιτήρια

Μετά από μήνες αδικαιολόγητων καθυστερήσεων και παλινωδιών και την ώρα που ο κόσμος βρίσκεται ακόμα καθημερινά στην ουρά προκειμένου να βγάλει το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε σήμερα συγνώμη για την ταλαιπωρία.

«Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και απέδωσε την καθυστέρηση και το αλαλούμ στα  κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

«Όλο αυτό έγινε γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να εφαρμοστεί το μέτρο, τα κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων κυρίως. Ένα άλλο εμπόδιο ήταν η  Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Υπήρχε μια καθυστέρηση για να είναι απόρρητο», ανέφερε.

Όπως είπε σήμερα με την κατάθεση φακέλου στα εκδοτήρια, εξυπηρετούνται περίπου 10.000 άτομα την ημέρα και με την παράταση που έχει δοθεί, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Ισχύει η παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Όπως είπε, για όσους θα λάβουν προσωποποιημένες επιδοτούμενες κάρτες, η παράταση θα είναι ενδεχομένως και ως τις 15 του ερχόμενου μηνός.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι μέσα στον Νοέμβριο οι μπάρες θα κλείσουν στα Μέσα Μεταφοράς και το μέτρο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Την ίδια ώρα όπως είπε «τα εισιτήρια θα φτηνύνουν πολύ όταν έχουμε καλύψει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την κλοπή που γινόταν μέχρι σήμερα».

«Έχουμε πάρει σκληρά μέτρα», παραδέχτηκε, αλλά όπως είπε «είμαστε περήφανοι που μπορούμε να πάρουμε φιλολαϊκά μέτρα»

Μιλώντας για την οικονομία και την διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο υπουργός αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, είπε: «Δεν θέλω να είναι οριζόντια η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά επιλεκτική».

Διαβάστε επίσης: Ηγετικό στέλεχος 3 τρομοκρατικών οργανώσεων ο 29χρονος Κωνσταντίνος! Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ.