Άκρως φορτισμένη η ατμόσφαιρα στην κηδεία της Δώρας Ζέμπερη (pics & video)

Δώρα

Τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη, με την κηδεία να πραγματοποιείται στις 15:00, στο ίδιο νεκροταφείο όπου η 32χρονη Δώρα άφησε την τελευταία της πνοή.

Δέκα λεπτά πριν από τις 14:00, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών έφτασαν η μητέρα της και η αδερφή της. Η μητέρα της 32χρονης, η οποία δεν μπορούσε να προχωρήσει μόνη της μπήκε στο Κοιμητήριο υποβασταζόμενη, ενώ και η αδερφή τής άτυχης εφοριακού δεν μπορούσε να κρύψει τα δάκρυά της.

Στο νεκροταφείο έχουν φτάσει συγγενείς και φίλοι προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στην άτυχη κοπέλα.

Νωρίτερα, στο νεκροταφείο έφθασαν τα πρώτα στεφάνια. Ανάμεσα σε αυτά, στεφάνια συναδέλφων της από τη ΔΟΥ Πειραιά όπου εργαζόταν, αλλά και της οικογένειας Καυκιά, της οικογένειας του 33χρονου, δηλαδή, το μνήμα του οποίου η Δώρα επισκεπτόταν καθημερινά.

Η άτυχη γυναίκα το απόγευμα της Τετάρτης είχε πάει να ανάψει ένα κεράκι του αγαπημένου της φίλου Γιάννη Καυκιά, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα τον περασμένο Μάιο. Εκεί δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και αν και προσπάθησε να αμυνθεί και να ξεφύγει από το δολοφόνο, τελικά δεν τα κατάφερε.
Ενδεικτικό στοιχείο μάλιστα του μένους του δράστη είναι ότι της κατάφερε δεκατέσσερις μαχαιριές σχεδόν σε όλο της το σώμα, ενώ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε αμυντικά τραύματα, που δείχνουν ότι προσπάθησε να προφυλαχθεί.

Η 32χρονη επισκεπτόταν το Β’ Νεκροταφείο συχνά, προκειμένου να ανάψει ένα κερί στη μνήμη φίλου της που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο.

 Δεν βρίσκουν ένοχο στους φίλους της Δώρας -Ισως ληστεία, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δολοφόνου της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Μάλιστα οι νέες πληροφορίες θέλουν τις Αρχές να εξετάζουν ακόμα και την περίπτωση της ληστείας, καθώς ο δράστης της δολοφονίας πήρε την τσάντα της 32χρονης εφοριακού. Αρχικά οι αστυνομικοί εστίαζαν την προσοχή τους στο φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον της Δώρας Ζέμπερη, ωστόσο δεν φαίνεται -έως τώρα τουλάχιστον- πως προκύπτει κάτι από εκεί.

«Έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν έχει προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμων του φιλικού περιβάλλοντος της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο. Παράλληλα, εξετάζουμε, εκτός των άλλων, και την εκδοχή της ληστείας. Ο δράστης πήρε την τσάντα της, με όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής. Οι έρευνες που διενεργούνται είναι σε πλήρη εξέλιξη». Αυτά τόνισαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από λίγο, κύκλοι αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας, με αγριότητα, της άτυχης εφοριακού, που εργαζόταν στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά.

Ενδεικτικό στοιχείο του μένους του δράστη είναι ότι της κατάφερε δεκατέσσερις μαχαιριές σχεδόν σε όλο της το σώμα, ενώ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε αμυντικά τραύματα, που δείχνουν ότι προσπάθησε να προφυλαχθεί. Η 32χρονη είχε πάει στο νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι σε τάφο στενού της φίλου, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα, πριν από λίγους μήνες. Η άτυχη γυναίκα, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε, σύρθηκε για λίγα μέτρα, στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τον δράστη, αλλά εκείνος την πρόλαβε και την μαχαίρωσε πάλι. Τη Δώρα Ζέμπερη είδε ιερέας του Κοιμητηρίου την ώρα που ξεψυχούσε πάνω σε έναν τάφο.

Διαβάστε επίσης: Παρεμβαίνει ο εισαγγελέας για ψευδείς ειδήσεις για το «κρούσμα χολέρας» στο «Έλενα»