“Έκλεισε” το ραντεβού Τσίπρα-Τραμπ – Την Τρίτη στις 7μμ. η συνάντησή τους – Τι θα συζητήσουν

Τραμπ

Κρίσιμες επαφές θα έχει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός, για τις οποίες αναχωρεί σήμερα το απόγευμα. Ήδη από την κυβέρνηση μιλούν για μια επίσκεψη που «επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας».

Πέρα από τις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός με επιχειρηματίες, Αμερικανούς αξιωματούχους και άλλους παράγοντες όλα τα βλέμματα είναι στραμμένο στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Κατά πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 7 μμ. Ενώ θα έχει προηγηθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (12.30 πμ) η συνάντηση με τη σιδηρά κυρία του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στην ατζέντα των συνομιλιών που θα γίνουν στις ΗΠΑ βρίσκονται τα εξής θέματα:

– Της οικονομίας, με έμφαση στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και τη σταθερή πρόσβαση της στις αγορές.
– Της ασφάλειας, δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει η χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή.
– Των περιφερειακών εξελίξεων στην περιοχή που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και η Ελλάδα έχει ενεργή συμμετοχή και αναβαθμισμένη συνεργασία με σειρά γειτονικών χωρών. Απόδειξη αυτού ιδιαίτερα οι τριμερείς (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος) και τετραμερείς (Ελλάδα – Σερβία – Βουλγαρία – Ρουμανία) διασκέψεις.
– Της ενέργειας, δεδομένου του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για το ζήτημα αυτό αλλά και της θέσης της χώρας, που συνιστά σημαντικό παράγοντα στην αναβάθμιση του ρόλου της στον τομέα αυτό.

Κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επίσης συναντήσεις με επενδυτές και επιχειρηματίες, τους φορείς και τους εκπροσώπους της ομογένειας. Επίσης, το μεσημέρι της Τρίτης, θα απευθύνει ομιλία στο Ινστιτούτο Brookings.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα τρελαθούμε! Ο Γιώργος Παπανδρέου βραβεύεται για τις ηγετικές του ικανότητες και το έργο του ως πρωθυπουργός

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Θολό» το τοπίο στη συνάντηση Τσακαλώτου-Λαγκάρντ αύριο στην Ουάσινγκτον

ΑΚΟΜΑ: Υπέγραψε ο Παυλόπουλος το νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου