«Ήμουν σε αυτοάμυνα», λέει ο 79χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε επίδοξο διαρρήκτη στη Δράμα

Δράμα

Διχασμένη είναι η μικρή κοινωνία του Αγίου Αθανασίου Δράμας από τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 30χρονου Ρομά που επιχείρησε να διαρρήξει αργυροχρυσοχοείο ενός 79χρονου.

Όπως έγινε γνωστό, ο 30χρονος επιχείρησε μαζί με έναν ακόμα συνεργό να διαρρήξει το κατάστημα όταν ο 79χρονος αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και από το μπαλκόνι του πυροβόλησε με κυνηγετικό εναντίον των διαρρηκτών με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον ένα.

Ο ισχυρός κρότος του όπλου ξεσήκωσε τη γειτονιά γύρω από το αργυροχρυσοχοείο με τους περίοικους να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να βλέπουν τον 79χρονο με το όπλο στο χέρι.

«Ήμουν σε άμυνα, οι διαρρήκτες είχαν μαζί τους κάτι σαν όπλο το οποίο το έστρεψαν εναντίον του», φέρεται να δήλωσε ο 79χρονος στους αστυνομικούς ενώ σύμφωνα με τον Alpha, ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον άτυχο Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο 79χρονος είχε πέσει θύμα απόπειρας κλοπών και στο παρελθόν, και σε ένα περιστατικό εναντίον της οικογένειά του μάλιστα, το 1996, είχε πυροβολήσει και είχε σκοτώσει και άλλον διαρρήκτη. Τότε αθωώθηκε καθώς θεωρήθηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Για το τελευταίο περιστατικό πάντως ο 79χρονος κατηγορείται για για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πάντως, στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, η κοινωνία έχει διχαστεί καθώς κάποιο στηρίζουν την αυτοδικία στην οποία προχώρησε ο 79χονος λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προστατέψουν τις περιουσίες τους τη στιγμή που η αστυνομία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και γίνονται τόσες συλλήψεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 79χρονου

Συνελήφθη 79χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη στις 29-10-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 79χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Δράμας, ένας 30χρονος ενεργώντας από κοινού με έναν τουλάχιστον άγνωστο συνεργό του, διέρρηξαν το κατάστημα του 79χρονου.  Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον 79χρονο, ο οποίος με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, τραυμάτισε θανάσιμα τον 30χρονο.

Κατασχέθηκε το παραπάνω κυνηγετικό όπλο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα ίχνη των δολοφόνων Ζαφειρόπουλου η ΕΛ.ΑΣ – Τα ευρήματα σε διαμέρισμα της Καλλιθέας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνελήφθησαν οι Γεωργιανοί που έκαψαν με ηλεκτρικό σίδερο την 85χρονη στην Κυψέλη (videos)

ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι πέντε βασικές αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης – Τέλος στο «λάδωμα»