Ασορτί με του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Υπό βροχή η Αφή της Φλόγας (pics & video)

Με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες να είναι προγραμματισμένοι για το 2018 έγινε το μεσημέρι η Αφή της Φλόγας με την βροχή ωστόσο να δημιουργεί μερικά μικροπροβλήματα στην διαδικασία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα “γεννήθηκε” για μια ακόμη φορά στην Αρχαία Ολυμπία για να ξεκινήσει το μακρινό της ταξίδι μέχρι την Πιονγκ Τσανγκ της Ν. Κορέας, εκεί όπου θα διεξαχθούν οι ΧΧΙΙΙ χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018. Ήλιος και βροχή κατά τη διάρκεια της τελετής, με πρωθιέρια, Κατερίνα Λέχου, να μην ανάβει την πρώτη δάδα με τις ακτίνες του ηλίου.

Ο παγκόσμιος αθλητισμός έστρεψε για μια ακόμη φορά το βλέμμα του στην Αρχαίο Ολυμπία, εκεί όπου το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η Αφή της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες PyeongChang 2018.

Οι φόβοι των διοργανωτών επαληθεύτηκαν και η ολιγόλεπτη βροχή -που έπεσε στο πιο κρίσιμο σημείο της Τελετής- προκάλεσε πρόβλημα στη διαδικασία.

Η πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου έκανε επίκληση στο θεό Απόλλωνα και άναψε την πρώτη δάδα χωρίς τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου, αλλά από την αναπληρωματική φλόγα που βρισκόταν μέσα σε αγγείο. Έπειτα, κατευθύνθηκε προς το Στάδιο, μεταφέροντας τη φλόγα με τη συνοδεία των ιερειών. 

Η πομπή έκανε μία στάση στην ιερή Ελιά από την οποία ο “αμφιθαλής παις”, δηλαδή ένας νέος που έχει εν ζωή και τους δύο γονείς του, έκοψε ένα κλαδί, σύμβολο ειρήνης και έπαθλο νίκης που δίνονταν κατά τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες στους νικητές.

Στο Στάδιο, η πρωθιέρεια άναψε τη δάδα του πρώτου δρομέα, Απόστολου Αγγέλη, που πήγε μέχρι το Μνημείο Πιερ ντε Κουμπερτέν, εκεί όπου έδωσε τη Φλόγα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γι-Σουνγκ.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε το ταξίδι της ώστε να φτάσει στον τελικό της προορισμό για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “ΠιονγκΤσανγκ 2018”.

Η πορειά της Φλόγας

Την Τελετή της Αφής παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας Νακ Γιον Λι, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παυλόπουλος - Μπαχ

Το σύμβολο του Ολυμπισμού θα διανύσει συνολικά -επί ελληνικού εδάφους- 2.129χλμ πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου στην Ακρόπολη.

Στη λαμπαδηδρομία θα μετάσχουν 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 Δήμους επί οκτώ ημέρες.

Η τελετή παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή “ΠιονγκΤσάνγκ 2018” θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό στάδιο στις 31 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

Διαβάστε επίσης: Την «κηδεία» της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ έκανε ο Ατρόμητος