Βραζιλία: Η αστυνομία απέτρεψε την “μεγαλύτερη ληστεία τράπεζας όλων των εποχών”

Η αστυνομία του Σάο Πάολο απέτρεψε την προσπάθεια πολυμελούς συμμορίας να πραγματοποιήσει την “μεγαλύτερη ληστεία τράπεζας στον κόσμο”.

Μετά από συνεχής παρακολούθηση της συμμορίας η αστυνομία ανακάλυψε μια περίτεχνη σήραγγα που οδηγούσε σε ένα υποκατάστημα της Τράπεζας της Βραζιλίας.

Περίπου 16 άνθρωποι συνελήφθησαν μέσα στην στοά με τους ανθρώπους της αστυνομίας να λένε ότι έτσι και πετύχαινε η επιχείρηση, θα μπορούσε να είναι “η μεγαλύτερη ληστεία τράπεζας στον κόσμο”.

Οι συλληφθέντες προετοιμάζονταν για τουλάχιστον δυο χρόνια σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας.

“Η όλη επιχείρηση της συμμορίας στοίχισε περίπου 1,27 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, όπως δήλωσαν, με τον καθένα από τους συμμετέχοντες να είχε βάλει 6.340 δολάρια ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι μετά το πέρας της ληστείας θα είχαν στην κατοχή τους 317 εκατομμύρια δολάρια, περίπου (1 δις βραζιλιάνικα ρεάλ). Θα ήταν η μεγαλύτερη επίθεση στον κόσμο», δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής ερευνητής της υπόθεσης Fábio Pinheiro Lopes.

Η ανασκαφή της σήραγγας μήκους 500 μέτρων ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, οδηγώντας τους επικεφαλής της αστυνομίας να συλλάβουν την συμμορία την οποία παρακολουθούσαν επί μήνες.

Η σήραγγα, υποστηριζόταν από ξύλινες και σιδερένιες ράβδους, ξεκίναγε κάτω από ένα νοικιασμένο σπίτι που βρίσκεται κοντά στην τράπεζα της Chácara Santo Antonio.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο χώρο της σήραγγας πολλά τρόφιμα και εργαλεία.

Η συμμορία είναι γνωστή στην αστυνομία, όπως αναφέρει το globo.com και ορισμένα από τα μέλη της πιστεύεται ότι εμπλέκονται στη ληστεία της Κεντρικής Τράπεζας στην πόλη  Fortaleza το 2005 και στο Itau στην Paulista το 2011. “Είναι μια πολύ οργανωμένη συμμορία”, δήλωσε ο Lopes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδιανόητη η εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines – Τι αναφέρει η τελική έκθεση

«Εκκαθαρίσεις» δημάρχων μεγάλων πόλεων ξεκινάει ο Ερντογάν

Αυτό θα πει debate – Έπεσαν… μπουκέτα στο «αέρα» (video)