Η δικογραφία που ζήτησαν οι δράστες, οδηγός στις έρευνες για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Νέες πτυχές αλλά και ανατροπές στα στοιχεία της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μιας δολοφονίας που έχει σοκάρει τον νομικό, δικαστικό και πολιτικό κόσμο καθώς ενέχει χαρακτηριστικά ωμής βίας που παραπέμπουν σε πρακτικές Καμόρας.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του “Βήματος της Κυριακής”, ο φάκελος μιας δικογραφίας -πιθανόν της υπόθεσης Energa- που ζήτησαν να “διαβάσουν” οι δολοφόνοι του 52χρονου δικηγόρου αποτελεί τη βάση των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για να εξιχνιάσει τη δολοφονία του γνωστού νομικού το βράδυ της Περασμένης Πέμπτης. Οι αστυνομικοί στέκονται ιδιαίτερα στο προσχηματικό ή πραγματικό ενδιαφέρον των δολοφόνων να δουν τον φάκελο της υπόθεσης Energa, στο γραφείο του δικηγόρου στην Ασκληπιού, και αυτό γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση είχε συσχετισθεί με μια άλλη αιματηρή επίθεση εναντίον του νομικού Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ο άτυχος δικηγόρος φέρεται να επιφυλάχθηκε για τη σχετική δικογραφία γιατί ήταν ογκώδης και “έπιανε όλη την ντουλάπα”. Οι δράστες του εγκλήματος φαίνεται να ήξεραν και άλλες δικαστικές έρευνες που χειριζόταν ο δικηγόρος, ενώ φαίνεται να του έκλεισαν συνάντηση για να αναλάβει ανύπαρκτη υπόθεση συγγενούς τους που υποτίθεται ότι ήταν κρατούμενος για ληστεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιεύματος, ο ένας από τους δράστες επικαλέστηκε ότι ήθελε να φέρει χρήματα για την αμοιβή του δικηγόρου και κατέβηκε από το γραφείο για να πάει στο αυτοκίνητό του.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διαπιστώνουν ακόμη ότι οι δράστες, παρότι είχαν εμφανιστεί, σύμφωνα με την αρχική μαρτυρία, με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους και γυμνά τα χέρια, δεν φαίνεται να έχουν αφήσει, προς το παρόν, κανένα ίχνος. Επιπλέον, σε νεότερη διευκρινιστική κατάθεση του συνεργάτη του Μ. Ζαφειρόπουλου φέρεται να περιγράφεται ότι “ίσως ο ένας από τους δράστες φορούσε γάντια”. Ωστόσο, από την πρώτη έρευνα των αστυνομικών δεν έχει συγκεντρωθεί οποιοδήποτε οπτικό υλικό στο οποίο φαίνονται τα πρόσωπα των δραστών, ενώ σημαντική θεωρείται η σάρωση των τηλεφώνων στην περιοχή τη στιγμή της δολοφονίας.

Οι ερευνητές της ΕΛΑΣ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δύο δράστες πιθανόν να ήθελαν να πυροβολήσουν, να τραυματίσουν και όχι να σκοτώσουν το θύμα τους. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ίσως το θύμα να έκανε μια απότομη κίνηση και δέχθηκε το θανατηφόρο πλήγμα στον θώρακα. Μεγάλο ζητούμενο ακόμη για την ΕΛΑΣ είναι γιατί οι δράστες δεν προχώρησαν σε αυτή την αιματηρή επίθεση σε ανοικτό χώρο και επέλεξαν το χτύπημα μέσα στο γραφείο. Επίσης, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται και περιφερειακές, μικρότερες υποθέσεις που είχε αναλάβει ο δικηγόρος.

Όπως σημειώνεται πάντα στο ίδιο δημοσίευμα, νομικοί με τους οποίους επικοινώνησε η εφημερίδα, ανέφεραν ότι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ποινικοί να έχουν επιθετική συμπεριφορά εναντίον δικηγόρων για θέματα υπεράσπισης ή αμοιβής. Έχουν υπάρξει αρκετοί τέτοιοι διαπληκτισμοί, “όμως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν πάντα σαφής και δεν μπορεί να υφίσταται τέτοιο θέμα τριβής”. Σε αυτό το σημείο υπογραμμίζεται πως πρόκειται για την πέμπτη επίθεση εναντίον δικηγόρων τα τελευταία χρόνια, πιθανόν από μέλη του “οργανωμένου εγκλήματος”, αλλά είναι ο πρώτος δικηγόρος που χάνει τη ζωή του.

Πηγή: Capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανατροπή στα δεδομένα της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου – Η ΕΛ.ΑΣ «έχει» τους δολοφόνους!

Να βρεθούν οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου θέλει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος

Πολύ κοντά στους εκτελεστές του Ζαφειρόπουλου είναι η ΕΛ.ΑΣ.