Το “Κλαμπ των Μποέμ” – Όλα εδώ αποφασίζονται…

Σύμβολό τους η κουκουβάγια, το αρχαιοελληνικό σύμβολο της Σοφίας…Τα μέλη μιας μυστικιστικής στοάς, το ” ” αποτελούν την ελίτ της Αμερικανικής και όχι μόνο, επιχειρηματικής και πολιτικής σκηνής, που καθορίζει το μέλλον πολλών ανθρώπων, ενδεχομένως και χωρών. Πρόκειται για το Κλαμπ των Μποέμ. 

Το Bohemian Club ιδρύθηκε το 1872 από πέντε δημοσιογράφους του San Francisco Examiner, οι οποίοι απολύθηκαν μετά από αυτό. Βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και είναι ένα από τα πιο κλειστά κλαμπ του κόσμου. Το αποτελούν κυρίως συντηρητικοί πολιτικοί και πρόσωπα επιρροής.

Σύμφωνα με το geek, dailymail και iefimerida έχει περίπου 2.000 μέλη, αποκλειστικά άνδρες, κυρίως Αμερικανούς, αλλά επίσης κάποιους Ευρωπαίους και Ασιάτες, οι οποίοι συναντώνται μια φορά τον χρόνο, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου, στο Bohemian Grove.

Η εγγραφή στοιχίζει 25.000 δολάρια και η λίστα αναμονής είναι 21 χρόνια το ελάχιστο. Το όνομα του κλαμπ εμπνεύστηκαν οι ιδρυτές του από το πολιτισμικό κίνημα «Bohème».

Το 2000 ο θεωρητικός των συνωμοσιών Alex Jones μπήκε κρυφά στο Bohemian Grove και κινηματογράφησε την τελετή για το ντοκιμαντέρ του Dark secrets inside Bohemian Grove. Το ντοκιμαντέρ δείχνει ότι γίνονται εκεί τελετές παγανιστικές, τις οποίες έχουν εμπνευστεί από τους Δρυίδες.

Η τελετή γίνεται στα πόδια μιας τσιμεντένιας κουκουβάγιας, ύψους 12 μέτρων. Μεγάφωνα που βρίσκονται δίπλα στην κουκουβάγια δίνουν την αίσθηση ότι μιλάει, στην πραγματικότητα είναι η φωνή του πρώην δημοσιογράφου Walter Cronkite, ενός μέλους του Bohemian Club.

Και πράγματι, μια βάρκα που περιέχει ομοίωμα ενός παιδιού καίγεται σε πυρά. Σύμφωνα με τον Alex Jones, αυτή η καύση συμβολίζει την εξαφάνιση των προβλημάτων για τα μέλη του κλαμπ.

Στις 26 Οκτωβρίου 2007, στην Μινεάπολη, ο Μπιλ Κλίντον ρωτήθηκε από έναν άνδρα αν η επίθεση εναντίον των Δίδυμων Πύργων ήταν απάτη και ανέφερε το Bohemian Club. Ο Κλίντον διέψευσε κατηγορηματικά τα περί απάτης, αλλά πρόσθεσε σαρκαστικά:

«Είπατε το Bohemian Club; Εκεί που πάνε οι πλούσιοι Ρεπουμπλικανοί και ποζάρουν γυμνοί μπροστά σε δέντρα, έτσι; Ποτέ δεν ήμουν στο Bohemian Club αλλά εσείς θα έπρεπε να πάτε. Θα σας έκανε καλό, θα παίρνατε αέρα».

Ο κοινωνιολόγος G. William Domhoff πιστεύει ότι το Bohemian Club είναι μέρος της κουλτούρας συνοχής της κυρίαρχης αμερικανικής πλούσιας κοινωνικής τάξης. Διαψεύδει κάθε θεωρία συνωμοσίας και εξηγεί ότι αυτό το κλαμπ υπάρχει για να ξεκουράζονται και να διασκεδάζουν οι ελίτ.

Όταν δημιουργήθηκε το κλαμπ, το 1872, από τους δημοσιογράφους του San Francisco Examiner ήταν ένας τρόπος διασκέδασης μετά από τον Εμφύλιο που είχε τραυματίσει την Αμερική. Ήταν ένα είδος φοιτητικής αδελφότητας, μορφωμένων ελίτ.

Οι πολιτικοί και οι πλούσιοι πήραν γρήγορα τη θέση των δημοσιογράφων στο κλαμπ και από τότε η παρουσία τους προκαλεί σχόλια, φαντασιώσεις και θεωρίες συνωμοσίας. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που μια τηλεταινία τόσο μεγάλης δημοφιλίας, σε πλανητικό επίπεδο, όπως το House of Cards, κάνει αναφορά στο Bohemian club.

Σήμερα, κάθε Ιούλιο, στις τελετές του κλαμπ συναντά κανείς την αφρόκρεμα των Συντηρητικών πολιτικών των ΗΠΑ, του κόσμου των μίντια και της βιομηχανίας. Συναντώνται σε μια ιδιωτική ιδιοκτησία 11 χλμ, που βρίσκεται στο Monte Rio της Καλιφόρνια, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

Μαζί συζητούν για μπίζνες, γκολφ, πολιτική, γεωπολιτική, την πορεία των Ρεπουμπλικανών, για τις ΗΠΑ και για τον κόσμο. Αλλά προηγουμένως θα πρέπει να συμμετάσχουν στην τελετή της κουκουβάγιας, «The cremation of care».

Τα κείμενα που διαβάζονται είναι ελληνο-ρωμαϊκής έμπνευσης, τα οποία ήταν πολύ στη μόδα στα τέλη του 20ού αιώνα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, στο σατιρικό περιοδικό Spy, ο Philip Weiss είχε γράψει ένα σημείωμα για μια τέτοια τελετή του 1989.

Είχε αναφέρει παρόντες κάποια μέλη της οικογένειας Μπους, τον Τζέιμς Μπέικερ, τον Χένρι Κίσινγκερ, τον Ντέιβιντ Ροκφέλερ και τον Μισέλ Ροκάρ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ δεν αρνήθηκε ποτέ ότι συμμετείχε σε ένα Bohemian Club. Μίλησε γι’αυτό το 2015 στο περιοδικό Schnock. Δεν παρέστη στην τελετή της κουκουβάγιας, αλλά τον είχαν τιμήσει για τα υπόλοιπα.

Ήταν καλεσμένος του Τζιμ Μπέικερ και του Χένρι Κίσσινγκερ. Αυτό που τον είχε καταπλήξει εκεί ότι βρέθηκε με την αφρόκρεμα των επιχειρήσεων και της πολιτικής.

«Το Grove; Είναι σαν κατασκήνωση: τρως, κοιμάσαι μέσα σε ξύλινα σπίτια ανά 7 ή 8. Για να πλυθείς υπάρχει μόνο μια βρύση στην είσοδο. Πίναμε πολύ αλλά κανείς δεν μεθούσε, δεν ήταν κομψό. Είναι λιγότερο σικάτο από την Λέσχη Bilderberg γιατί στο Grove ήμασταν λίγο σαν καουμπόηδες. Η τελετή της κουκουβάγιας;

Δεν ήμουν καλεσμένος σε αυτή την απόλαυση. Συνολικά το βρήκα κάπως φολκλόρ, αστείο και λίγο περίεργο. Αλλά κατά κάποιον τρόπο όλα όσα είναι αμερικάνικα είναι λίγο περίεργα, έτσι δεν είναι;».

Αυτές οι περίεργες, φολκλορικές, παράτολμες τελετές προκάλεσαν πλήθος θεωριών. Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για σατανικές τελετές, για θυσίες παιδιών, για τους δαίμονες Μπάαλ και Μολώχ. Άλλοι λένε ότι πρόκειται για ένα είδος «Illuminati» οι οποίοι διαμορφώνουν τον κόσμο, ανάμεσα σε παγανιστικές τελετές.

Ωστόσο, η επιρροή του Bohemian Grove λιγοστεύει με τα χρόνια. «Το βάρος του ήταν πολύ μεγάλο από το 1940-1990. Εκεί συζητιόταν ακόμη και το πυρηνικό πρόγραμμα.

 

Ακόμη και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών ήταν πάντα παρών», δηλώνει ο ιστορικός Jacques Ravenne ο οποίος ισχυρίζεται ότι η κατάρρευση του μύθου του κλαμπ ξεκίνησε όταν θέλησε να βάλει τον Κόλιν Πάουελ υποψήφιο πρόεδρο το 2007. Η τρομακτική ήττα του ήταν ένα χαστούκι για το κλαμπ, από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ.

Από τότε το κλαμπ δέχεται συνεχώς πλήγματα. Το τελευταίο ήταν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις εκλογές στους Ρεπουμπλικανούς.

«Η μείωση της επιρροής του BC ταυτίζεται με την πτώση του establishment. Σήμερα η ελίτ δέχεται πλήγματα είτε από τον Τραμπ είτε από τους νέους επιχειρηματίες των Google και Facebook οι οποίοι γελάνε με τα κλαμπ των παλιότερων», δηλώνει ο Jacques Ravenne.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός στην Βόρειο Κορέα – Φόβοι για νέα πυρηνική έκρηξη