Θεσσαλονίκη και Αθήνα: Στους δρόμους συνταξιούχοι και φοιτητές

Φοιτητές και συνταξιούχοι με πανό και συνθήματα έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενώ αντίστοιχα φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κατέληξε λίγο μετά τις 12.00 η πορεία των συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην πορεία συμμετείχαν συνταξιούχοι από συνταξιουχικές οργανώσεις της πόλης αλλά και την ευρύτερη περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το Thestival, κύριο αίτημα τους, μεταξύ άλλων είναι να σταματήσει η περικοπή στις συντάξεις τους. Οι συνταξιούχοι εξέφρασαν επίσης την συμπαράστασή τους στους φοιτητές, διότι όπως λένε, «ο αγώνας μας είναι κοινός»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και από φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα και φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Με τη συγκέντρωση αυτή, οι φοιτητές διεκδικούν μεταξύ άλλων δωρεάν συγγράμματα για όλους, τα συγγράμματα να τυπώνονται στα πανεπιστημιακά εκτυπωτικά κέντρα με ευθύνη του κράτους, μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους που είναι από άλλες πόλεις και έχουν οικονομικά προβλήματα.

Στα αιτήματά τους συμπεριλαμβάνονται επίσης δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας, να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές. Η Αγίου Δημητρίου στο ύψος του ΥΜΑΘ παραμένει κλειστή…

Συγκέντρωση φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας 

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας για το ζήτημα της διανομής συγγραμμάτων.

Με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε από την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων ότι «θα διακόψει τη διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές της χώρας για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017 – 2018», επειδή δεν τον έχει πληρώσει το υπουργείο, οι φοιτητές διαμαρτύρονται και ζητούν δωρεάν συγγράμματα για όλους.

Τονίζουν ακόμη πως τα συγγράμματα πρέπει να τυπώνονται στα πανεπιστημιακά εκτυπωτικά κέντρα με ευθύνη του κράτους, μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους που είναι από άλλες πόλεις και έχουν οικονομικά προβλήματα.

Οι φοιτητές ζητούν επίσης δωρεάν σίτιση – στέγαση – μετακίνηση και να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών, να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές.

Διαβάστε επίσης: Ιωάννινα: Πιάστηκε ο «δράκος» που επιτέθηκε σε 14 γυναίκες