«Ισόβια» σε 34 στρατιωτικούς που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν

Τουρκικό δικαστήριο άρχισε σήμερα να ανακοινώνει τις ετυμηγορίες στη δίκη των στρατιωτικών, που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την περσινή απόπειρα πραξικοπήματος, και οι πρώτοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν ποινές ισοβίων.

Ο δικαστής ανέγνωσε τις ετυμηγορίες για την ενοχή των πρώτων κατηγορουμένων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρίσκεται στο δικαστήριο της Μούγλα, στη νοτιοδυτική Τουρκία, αλλά και τις μεταδόσεις της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT.

Ένας εναγόμενος, πρώην υπολοχαγός-συνταγματάρχης, αθωώθηκε. Δεν αναφέρθηκαν ωστόσο ακόμη οι ποινές για τους άλλους οκτώ υπόπτους.

Η Μούγλα βρίσκεται κοντά στο πολυτελές θέρετρο όπου ο Ερντογάν και η οικογένειά του διέφυγαν από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών οι οποίοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο του τη νύκτα του πραξικοπήματος.

Η δίκη, η οποία άρχισε τον Φεβρουάριο, εντάσσεται στη σαρωτική καταστολή που ακολούθησε την αποτυχημένη περυσινή απόπειρα πραξικοπήματος και είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής σχετική υπόθεση που φθάνει στο στάδιο της ετυμηγορίας.

Περισσότεροι από 240 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύκτα της 15ης Ιουλίου, όταν πραξικοπηματίες με άρματα μάχης, πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο και αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο-σοκ: Βραζιλιάνα κατέγραψε το θάνατό της από γείτονα! (pics & video)