Κικίλιας: Οι πορείες προς την αμερικανική πρεσβεία μια ψευδοεπαναστατική

Κικίλιας

Την διαφορά μεταξύ αξιοπιστίας και τυχοδιωκτισμού στην εξωτερική πολιτική της χώρας, και ειδικότερα στον τομέα των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αναλύει σε άρθρο του στην κυριακάτικη Καθημερινή, ο τομεάρχης ‘Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Όπως λέει «η υπεραξία της στρατηγικής επιλογής του Ανήκομεν Εις την Δύσιν του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έγινε με το βλέμμα στο μέλλον του έθνους και των νέων γενεών και κόντρα στη λαϊκιστική πλημμυρίδα της εποχής».

«Η Νέα Δημοκρατία εδραίωσε τις σύγχρονες Ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε υγιή βάση», σημειώνει και υπογραμμίζει πως «με την εξωτερική πολιτική που πιστά ακολούθησε, φτάσαμε στο σημείο οι συναντήσεις κορυφής να είναι κανόνας και όχι εξαίρεση».

Από την άλλη ο βουλευτής Α Αθηνών, επισημαίνει πως «οπορτουνιστικοί μικρομεγαλισμοί, όλων εκείνων που λοξοκοιτάνε προς το Καράκας, δεν έχουν να δώσουν τίποτα στον εθνικό σκοπό, παρά μόνο πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη εσωτερικής κατανάλωσης» συμπληρώνοντας ότι «είναι οι ίδιοι που με τον τυφλό αντιαμερικανισμό τους υπονόμευσαν τα εθνικά συμφέροντα επί δεκαετίες.»

Χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την αναβάθμιση των F-16, σχολιάζοντας πως «είναι εξόχως απογοητευτικό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δηλώνει «ευχαριστημένη» για το ότι μία διπλωματική επαφή, σε αυτό το επίπεδο, έχει την αναβάθμιση ως μόνο απτό αποτέλεσμα».

«Πώς να αξιοποιήσει αυτή η κυβέρνηση τέτοιες ευκαιρίες, όταν από την είσοδο του Λευκού Οίκου στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία σε λίγες εβδομάδες από σήμερα, η απόσταση είναι μια ψευδοεπαναστατική ατάκα δρόμος;» αναρωτιέται.

«Η Νέα Δημοκρατία, είναι μια υπεύθυνη παράταξη, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη θωράκιση της εθνικής κυριαρχίας και αναγνωρίζει την προτεραιότητα και την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ασφάλειας της χώρας, σε μια αβέβαιη γειτονιά», τονίζει τέλος ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης: Καρφιά Λεβέντη: Δεν πολέμησαν Τσίπρας και Μητσοτάκης, πολέμησε ο Παπαφλέσσας (video)