Ο Σόρος μετέφερε 18 εκατ. δολάρια στην ΜΚΟ “Ανοιχτή Κοινωνία”

Ο Τζόρτζ Σόρος έκανε μια σημαντική δωρεά στα Ιδρύματα της οργάνωσης “Ανοιχτή Κοινωνία” (Open Society) καθιστώντας την τον τρίτο μεγαλύτερο φιλανθρωπικό οργανισμό στον κόσμο.

Η “Aνοιχτή Kοινωνία”, κατασκεύασμα του ιδίου του Τζόρτζ Σόρος, δηλώνουν ότι σαν στόχο έχουν την προώθηση της δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας και των ανεξάρτητων μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, ο πραγματικός της στόχος είναι να επηρεάσει τις παγκόσμιες πολιτικές διαδικασίες.

Τώρα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, το οποίο επικαλείται αμερικανικά ΜΜΕ, ο γεννημένος στην Ουγγαρία δισεκατομμυριούχος έχει μεταφέρει σχεδόν 18 δισεκατομμύρια δολάρια από την εκτιμώμενη περιουσία των 24,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στα ταμεία της “Ανοιχτής Κοινωνίας”.

Η δωρεά έχει κάνει την οργάνωση που εργάζεται για “να χτίσει ζωντανές και ανεκτικές δημοκρατίες των οποίων οι κυβερνήσεις να είναι υπεύθυνες έναντι των πολιτών τους”, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, να είναι η δεύτερη πλουσιότερη στις Ηνωμένες Πολιτείες, πίσω από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, σύμφωνα με την The Wall Street Journal.

Ο Σόρος ίδρυσε ειδική επιτροπή κονδυλίων και διόρισε τον πρόεδρο του ιδρύματος, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων δεν σχεδιάζει να ανταλλάξει τα κεφάλαια που μεταβίβασε στην Ανοικτή Κοινωνία, ανέφερε επίσης η εφημερίδα.

Η οργάνωση “Ανοιχτή Κοινωνία” κατηγορείτε για παρεμβάσεις στα εσωτερικά των χωρών με πρόσχημα την “ελεύθερη κοινωνία”, διαλύοντας τον όποιον εθνικό και κοινωνικό ιστό.  Σύμφωνα δε με δημοσίευμα που είχε μεταδώσει το newsbomb.gr το ίδρυμα το μεγαλοκερδοσκόπου βρίσκεται πίσω από την και από την εισβολή των λαθρομεταναστών στην χώρας μας. Συγκεκριμένα γράφει “απώτερος σκοπός του Σόρος είναι να προκαταβάλει κάθε πολιτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα, δημιουργώντας τετελεσμένα με τη μόνιμη εγκατάσταση των μεταναστών στη χώρα. Η φερόμενη ως εκμετάλλευση αυτή των μεταναστών εξυπηρετεί την πρόθεσή του να δημιουργηθεί ένα συνονθύλευμα που θα εξυπηρετεί την πολυπολιτισμική κοινωνία.”

Ουγγαρία και Ρωσία επίσης προειδοποιούν για τις πραγματικές προθέσεις του ιδρύματος και κατά επέκταση και του ιδίου του Σόρος. Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Ορμπάν έχει καταφερθεί πολλές φορές εναντίον του μεγαλοεπενδυτή.

Στα τέλη του Νοεμβρίου του 2015, η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι δύο γραφεία του φιλανθρωπικού δικτύου του Σόρος –τα Ιδρύματα Ανοικτής Κοινωνίας και το Ίδρυμα Βοήθειας Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας- θα συμπεριληφθούν σε έναν «κατάλογο» ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων των οποίων οι δραστηριότητες θεωρούνται “ανεπιθύμητες” και θέτει σε κίνδυνο την κρατική ασφάλεια και το Ρωσικό σύνταγμα.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίθεση Πούτιν σε Σόρος: Οδηγεί τις ΗΠΑ σε εμφύλιο πόλεμο