Παραγράφονται οι τυχόν ποινικές ευθύνες Βαρουφάκη και κυβέρνησης Τσίπρα!

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, τη λήξη της Β’ Συνόδου της Βουλής και την κήρυξη της έναρξης της Γ’  Συνόδου, έρχεται και η παραγραφή τυχόν αξιόποινων πράξεων μελών του υπουργικού συμβουλίου της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλαδή της περιόδου από τις 15 Ιανουαρίου 2015 έως το Φθινόπωρο του 2015. 

Ήδη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου, και την έναρξη της Γ’ Συνόδου, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη στο Κοινοβούλιο ο αγιασμός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Μετά τον αγιασμό, ο οποίος γίνεται παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα ακολουθήσει η διαδικασία εκλογής Κοσμητόρων και Γραμματέων, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 8 του Κανονισμού της Βουλής.

Με βάση το Σύνταγμα εκπνέει η προθεσμία της Βουλής να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου.

Δηλαδή του πρώτου οκταμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της περήφανης διαπραγμάτευσης, του Plax X, του δημοψηφίσματος και όλων των υπολοίπων «εμπνεύσεων» της κυβέρνησης Τσίπρα, τα οποία τελικά μας οδήγησαν (με μαθηματική ακρίβεια) στην επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των υποθέσεων, οι οποίες οδηγούνται στην παραγραφή, είναι και το σχέδιο εισβολής στο Νομισματοκοπείο, το οποίο φέρεται να σχεδίαζαν πρώην υπουργοί που με την σειρά τους διαγράφηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρακτικά η εκκίνηση της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου σημαίνει ότι δεν θα έχει καμία ποινική αξία η αντιπολίτευση να κινήσει διαδικασίες σύστασης εξεταστικής (ή προανακριτικής) επιτροπής, αφού έχουν παραγραφεί οι ευθύνες του Γ.  Βαρουφάκη, του Αλ. Τσίπρα αλλά και των υπόλοιπων υπουργών εκείνης της περιόδου. Μονάχα πολιτικές ευθύνες θα μπορούν να αποδοθούν

Διαβάστε επίσης: Υπόπτη η συνδιαλλαγή Τσίπρα-Λυμπερόπουλου ισχυρίζεται ο Άδωνις