Πορεία των νοσηλευτών την Παρασκευή στο υπ. Υγείας – Βολές κατά Πολάκη και Ξανθό

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας, αντιτιθέμενη στη διάταξη που εξισώνει τα πτυχία τους με αυτά των ΔΕ βοηθών νοσηλευτών, θα πραγματοποιήσει την προσεχή Παρασκευή η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ).

Η συγκέντρωση έχει καλεστεί στην πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, επί της οδού Πατησίων στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, ενώ αργότερα τα παρευρισκόμενα μέλη της ΕΝΕ θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με τους νοσηλευτές, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο τέθηκε και σε δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνει μια διάταξη που βάζει τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών στον ίδιο ενιαίο κλάδο με τους πτυχιούχους Νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ.

Ακόμα, εισάγει τις μαίες στον κλάδο των νοσηλευτών, και έτσι μπορούν να γίνουν προϊστάμενες στα νοσηλευτικά τμήματα και στις διεθύνσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών.

Η ΕΝΕ στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι: «για να περάσουν τα παραπάνω, το επαγγελματικό μας επιμελητήριο (ΕΝΕ) καταστρέφεται για να μην μπορεί να αντισταθεί το σώμα των νοσηλευτών και δίνεται ως δώρο σε κομματικούς φίλους των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη, με αντιδημοκρατική παρέμβαση στις ήδη προκηρυγμένες εκλογές της ΕΝΕ».

Διαβάστε επίσης: Το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής σε τρεις Αμερικανούς επιστήμονες