Πούτιν: Εμείς δεν αθετούμε το λόγος μας – Είμαστε πάντα ειλικρινείς…

Η Ρωσία είναι ακέραιη στις συμφωνίες της, γι ‘αυτό και η χώρα είναι ελκυστική για τις ξένες επιχειρήσεις παρά τις κυρώσεις, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που έχουμε είναι ότι ποτέ δεν θα αθετήσουμε όποια συμφωνία έχουμε κάνει. Είμαστε πάντα ειλικρινείς με τους συνεργάτες μας και δηλώνουμε ανοιχτά τη θέση μας”, δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια της “Εβδομάδας Ενεργείας 2017” στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το Russian Today.

Η Ρωσία είναι πιο αξιόπιστη σε σύγκριση με άλλες χώρες, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο. “Αυτό εξηγεί την ελκυστικότητα της Ρωσίας για τους ξένους εταίρους, όχι το στρατιωτικό δυναμικό μας”, πρόσθεσε.

Ο Πούτιν ερωτήθηκε αν ανησυχεί που η Σαουδική Αραβία, ως σύμμαχος των ΗΠΑ, χρησιμοποιεί την Ρωσία για την επικείμενη επίσκεψη του Σαουδάραβα μονάρχη.

Δεν είναι αυτό το θέμα, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.

“Το γεγονός ότι οι διεθνείς εταίροι μας διεξάγουν τη δική τους ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική είναι απολύτως φυσικό. Όταν χτίζουμε σχέσεις με ένα ή άλλο κράτος, λαμβάνουμε αυτό ακριβώς υπόψη. Και αυτό δεν μας εμποδίζει να αναπτύξουμε ανάλογες σχέσεις μαζί τους”, είπε.

Η φύση στις συμμαχικές σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ δεν εμποδίζει τη Ρωσία να αντιμετωπίσει το Ριάντ, είπε ο Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση του Bloomberg.

“Τίποτα δεν είναι μόνιμο στον κόσμο. Όλα αλλάζουν”, είπε ο πρόεδρος, σχολιάζοντας το θέμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον βασιλιά Σαλμάν Μπιν Αμπντουλάζι Αλ Σαούδ στη Μόσχα την Πέμπτη. Οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για την επέκταση της συμφωνίας στην περικοπή παραγωγής του πετρελαίου του OPEC +.

Μετά τη συνάντηση, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία σχεδιάζουν να ανακοινώσουν τη δημιουργία δύο επενδυτικών κεφαλαίων στον τομέα της τεχνολογίας και της ενέργειας αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Πούτιν – Ερντογάν στην Άγκυρα

Κορυφαία ατάκα Πούτιν σε δημοσιογράφο: «Αν η γιαγιά μου είχε…» (vid)

Πατάει πόδι ο Πούτιν: «Με διαπραγματεύσεις θα λυθεί η κρίση με τη Β. Κορέα»