Ρώσος βουλευτής προειδοποιεί: Έτοιμη η Β. Κορέα να χτυπήσει με πύραυλο τις ΗΠΑ

Ρώσος βουλευτής προειδοποιεί ότι η Πιονγιάνγκ είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πύραυλο που μπορεί να φτάσει στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik, ο Ρώσος βουλευτής Άντον Μοροζόφ (Anton Morozov), o οποίος γυρνώντας πρόσφατα από την Βόρειο Κορέα είπε ότι «προετοιμάζονται για μια νέα δοκιμή ενός πυραύλου με μεγαλύτερη εμβέλεια. Μας έδωσαν ακόμη και μαθηματικούς υπολογισμούς που πιστεύουν ότι αποδεικνύουν ότι ο πύραυλος τους μπορεί να χτυπήσει τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών».

“Στο εγγύς μέλλον, πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια ακόμη εκτόξευση ενός πυραύλου, αλλά αυτή τη φορά με μεγαλύτερη εμβέλεια”, επανέλαβε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι η γενική διάθεση στην Πιονγκγιάνγκ είναι “μάλλον πολεμική.”

Ο κ. Morozov τόνισε ότι η κατάσταση απαιτεί την άμεση παρέμβαση όλων των ενδιαφερομένων κρατών, ιδίως εκείνων που εκπροσωπούνται στην περιοχή, προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλης κλίμακας εχθροπραξίες.

Ο Μοροζόφ και η ρωσική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας την 2α έως την 6η Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήνυμα Τραμπ σε Βόρειο Κορέα: «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» – Ακόμη και η στρατιωτική επέμβαση;

Απειλές από τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Προειδοποίηση για το Γκουάμ ο πύραυλος πάνω από την Ιαπωνία

Τραβάνε το αφτί του Κιμ οι Κινέζοι – Αντιδράσεις του Πεκίνου για τον πύραυλο