Σοκαριστικές εικόνες από τη μαφιόζικη εκτέλεση του γνωστού γιατρού στην Κρήτη

Ανθρωποκυνηγητό έχουν ξεκινήσει οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης για τον εντοπισμό του εκτελεστή που δολοφόνησε εν ψυχρώ με καραμπίνα την ημέρα των γενεθλίων του  γνωστού 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στα Πιλαλήματα Σητείας, πατέρα ενός παιδιού τριών ετών.

Ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν συνολικά 4 πυροβολισμοί από καραμπίνα, καθώς εκτός από το σώμα του άτυχου άνδρα έχει πυροβοληθεί το παρμπρίζ και η πόρτα του αυτοκινήτου. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε να μην παραλάβει το νεκρό καθώς στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και ιατροδικαστής.

Αυτόπτης μάρτυρας στο σκηνικό του τρόμου και την άγρια εκτέλεση του καρδιολόγου, ήταν ένας κυνηγός. Ο 73χρονος είδε να πυροβολούν τον γιατρό και φώναξε στο δράστη «φονιά, έφαγες τον άνθρωπο». Δεν μπόρεσε να διακρίνει το πρόσωπο του δράστη, αλλά στη θέα του κυνηγού ο άνδρας τράπηκε σε φυγή.

Μάλιστα πρόλαβε να τον δει να απομακρύνεται με ένα άσπρο ΙΧ. Μάλιστα έρευνες σε ένα άσπρο ΙΧ που είχε σταματήσει η αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν έξω από την Ιεράπετρα.

Πάντως, το μεσημέρι συνελήφθη ένας Βούλγαρος, ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του γιατρού που λειτουργούσε κάθε Σάββατο ιατρείο στο Μακρύ Γιαλό.

Το γεγονός πάντως ότι ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες γάζωσαν το ΙΧ προβληματίζει τις αρχές που εκτιμούν ότι είχε στηθεί ενέδρα στο γιατρό.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από το στυγερό έγκλημα

Συγκλονισμένος δηλώνει και ο δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, ο οποίος έκανε λόγο για “πρωτοφανές περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ στη φιλήσυχη πόλη“.

Μάλιστα όπως επισήμανε ο ίδιος γνώριζε προσωπικά τον Χριστόδουλο Καλαντζάκη, ο οποίος καταγόταν από τον Άγιο Στέφανο και μάλιστα οι δύο άνδρες είχαν υπάρξει και συμμαθητές στο σχολείο.

Ο κ. Πατεράκης βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ερευνών αλλά και για ένα πρόσθετο λόγο. Όπως έγινε γνωστό, τη σορό του δολοφονημένου καρδιολόγου βρήκε το πλήρωμα του απορριμματοφόρου του Δήμου Σητείας, στη διάρκεια της προγραμματισμένης αποκομιδής των απορριμμάτων.

Οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι στην περιοχή του Κουτσουρά ακούστηκαν αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα βρέθηκαν μπροστά στο αιμόφυρτο πτώμα.

Εκείνοι ήταν που ειδοποίησαν και τις αρχές που λίγα λεπτά αργότερα κατέφθαναν στο σημείο.

Φωτογραφία από το σημείο της ενέδρας

Διαβάστε επίσης: Νέα δεδομένα στην απαγωγή Λεμπιδάκη: «Αυτοί που την οργάνωσαν δεν έχουν συλληφθεί»