Σοκαριστικό – Το ISIS είχε ζητήσει τον περασμένο Μάιο επιθέσεις «μοναχικών λύκων» στο Λας Βέγκας (video)

ISIS

Κάλεσμα για επιθέσεις «μοναχικών λύκων» στην κεντρική λεωφόρο του Λας Βέγκας είχε απευθύνει στους οπαδούς του ο ISIS με ένα προπαγανδιστικό βίντεο 44 λεπτών από τον περασμένο Μάιο.

Αν και δεν επιβεβαιώνεται η σχέση του με τη σημερινή (Δευτέρα) φονική επίθεση με τους πάνω από 200 νεκρούς και πλέον των 100 τραυματίες στην αμερικανική μεγαλούπολη, το βίντεο ενδέχεται να λειτούργησε ως κάλεσμα στα όπλα για κάποιαν επίδοξο τζιχαντιστή.

Στο βίντεο διακρίνονται πασίγνωστα ξενοδοχεία-καζίνο της πρωτεύουσας του τζόγου, όπως το Caesar’s Palace και το Bellagio Hotel. Μολονότι οι εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν πιστεύεται ότι γυρίστηκαν το 2015 στην αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός.

«Νομίζω ότι είναι ευθύνη μας να βλέπουμε μια αξιόπιστη απειλή κάθε φορά που κάποιος βγαίνει στο Διαδίκτυο και απειλεί με επιθέσεις “μοναχικού λύκου” ή άλλου είδους», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Νότιας Νεβάδα, αστυνόμος Κρίστοφερ Ντάρσι.

«Θα ήταν ανεύθυνο να μην το κάνουμε, ειδικά όταν οι απειλές προέρχονται από τον ISIS, ο οποίος έχει εξαπολύσει επιθέσεις στο παρελθόν.»

Στο προπαγανδιστικό βίντεο, που έδωσε ο ISIS στη δημοσιότητα στις 17 Μαϊου, εμφανίζονται εξτρεμιστές μαχητές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Ρωσία και το Βέλγιο, να καλούν μουσουλμάνους που ζουν στη Δύση να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά «μαλακών» στόχων.

ISIS02Ο Αμπού Χάμζα αλ Αμρίκι

Στο ίδιο βίντεο εμφανίζεται κι ένας άνδρας, που δίνει την εντύπωση ότι είναι Αμερικανός, o Αμπού Χάμζα αλ Αμρίκι («Ο Αμερικανός») να καλεί τους οπαδούς του «Ισλαμικού Κράτους» να «απελευθερωθούν» και να σκοτώσουν όσους απορρίπτουν το Ισλάμ είτε μαχαιρώνοντάς τους, είτε γκρεμίζοντάς τους από κτίρια, είτε θερίζοντάς τους με οχήματα.

Την ώρα που προβάλλονται εικόνες από το Λας Βέγκας, την Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης και την Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του «Ισλαμικού Κράτους», Αμπού Αλ Χασάν Αλ Μουτζαχίρ,  ακούγεται να απευθύνει έκκληση για τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Ρωσία.

«Να ξέρετε ότι ο πόλεμός μας με τον εχθρό είναι ολοκληρωτικός και τα συμφέροντα του εχθρού μπορούν εύκολα να στοχοποιηθούν. Βεβαιωθείτε ότι αγωνιούν για την ασφάλειά τους, εκτρέποντας έτσι την προσοχή τους μακριά από το χαλιφάτο μας», λέει.

Την ίδια ώρα ακούγεται ως «μουσικό χαλί» ένα τραγούδι του Γερμανού ράπερ Deso Dogg, γνωστού τζιχαντιστή, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ντένις Κούσπερτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχετίζεται με το μακελειό -Αυτή τη γυναίκα αναζητάει η αστυνομία του Λας Βέγκας (pic)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σφαγή στο Λας Βέγκας – 50 νεκροί, πάνω από 200 τραυματίες από πυρά μανιακού – Σοκαριστικές εικόνες!

ΑΚΟΜΑ: Επέστρεψε ο… Μπιν Λάντεν και απειλεί ξανά τις ΗΠΑ!