Σοκ! Δίνουν αυξήσεις στο προσωπικό ΑΕΙ – ΤΕΙ και στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Τροπολογίες που αυξάνει τις μισθολογικές απολαβές και τα επιδόματα του εκπαιδευτικού προσωπικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ καθώς και των στελεχών των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ κατατέθηκε στην Βουλή!

Σύμφωνα με την έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους η ετήσια δαπάνη από την αύξηση του μισθού του εκπαιδευτικού προσωπικού ανέρχεται σε περίπου 11,6 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2021.

Επίσης, με την τροπολογία αυξάνεται το επίδομα οργάνου που λαμβάνουν τα μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής  και προβλέπεται πως το δικαιούνται και τα μέλη των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.
Το επίδομα διαμορφώνεται ως εξής:

Α. Αρχιμουσικός – Εξάρχων 480 ευρώ από 380 ευρώ

Β. Κορυφαίος Α’ 460 ευρώ από 350 ευρώ

Γ. Κορυφαίος Β’ 440 ευρώ από 320 ευρώ

Δ. Μουσικός 390 ευρώ από 270 ευρώ.

Τέλος, με την ίδια ρύθμιση επέρχονται νομοτεχνικές αλλαγές στο νόμο για τις υποχρεώσεις του Προέδρου ή του υπαλλήλου της ΕΛΣΤΑΤ όταν καταδικάζεται αμετάκλητα ή γίνεται αμετάκλητα δεκτή αγωγή εναντίον του.

Από την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν υπάρχει το ακριβές κόστος στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, καθώς απλά αναφέρει ότι θα προκύψει «ετήσια δαπάνη από τη μισθολογική εξομοίωση των μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ Α.Ε. με τους μουσικούς της Κ.Ο.Α. της, Κ.Ο.Θ. και της Ο.Λ.Σ., καθώς και από τη διατήρηση τυχόν προσωπικής διαφοράς μεταξύ του ισχύοντος και του προτεινόμενου μισθολογικού κόστους»!

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΓΚΛ, η αύξηση εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τον κρατικό κορβανά με 786.500 ευρώ για το 2017, 2,48 εκατ. ευρώ το 2018,3.35 εκατ. ευρώ το 2019 κλπ. Συνολικά η δαπάνη ανέρχεται στα περίπου 11,6 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2021…

Διαβάστε επίσης: Επιχειρηματική… «σφαγή»: Κλείνουν 45 εταιρείες το μήνα στη Θεσσαλονίκη