Στα προκριματικά του Mundobasket με άρωμα Ευρωλίγκας η Εθνική Ελλάδος

Με αντίπαλες ομάδες αυτές των Μ. Βρετανία και Ισραήλ για τα προκριματικά του Mundobasket, ο Κώστας Μίσσας και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν δίστασαν να καλέσουν παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, αφήνοντας στην άκρη την κόντρα FIBA-Euroleague. 

Mε παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα έγινε η προεπιλογή των Θανάση Σκουρτόπουλου και Κώστα Μίσσα για τους αγώνες των προκριματικών του Μουντομπάσκετ με Μ. Βρετανία εκτός στις 24/11 και Ισραήλ εντός στις 27/11.

Η συμμετοχή τους, ωστόσο, μόνο σίγουρη δεν είναι, καθώς η Ευρωλίγκα έχει αρνηθεί να τροποποιήσει το πρόγραμμά της για να μη συμπίπτει με τους αγώνες των προκριματικών, ενώ η FIBA δεν έχει καταστήσει ακόμη σαφές αν θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους δεν ενταχθούν στις εθνικές τους ομάδες, αλλά και για τους συλλόγους τους.

Στην προεπιλογή βρίσκεται κανονικά ο Γιάννης Μπουρούσης, που φαίνεται πως δεν αποσύρεται από την επίσημη αγαπημένη, ενώ επανέρχονται μετά από χρόνια οι Μπράμος, Μαυροειδής και Βασιλόπουλος. Στη λίστα είναι ακόμη οι Αθηναίου, Γιαννόπουλος, Κατσίβελης, Λαρεντζάκης, Κόνιαρης, Γκίκας, Μουράτος, Χρηστίδης, Σαλούστρος, Τσαλμπούρης και Σάκοτα. Φυσικά λείπουν οι ΝΒΑers.

Αναλυτικά η προεπιλογή:
Γιάννης Μπουρούσης
Γιώργος Πρίντεζης
Νικ Καλάθης
Κώστας Παπανικολάου
Κώστας Σλούκας
Βαγγέλης Μάντζαρης
Παναγιώτης Βασιλόπουλος
Μάικ Μπράμος
Δημήτρης Μαυροειδής
Ιωάννης Παπαπέτρου
Θανάσης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αθηναίου
Χάρης Γιαννόπουλος
Δημήτρης Κατσίβελης
Κωνσταντίνος Μήτογλου
Γιαννούλης Λαρεντζάκης
Αντώνης Κόνιαρης
Νίκος Γκίκας
Βασίλης Μουράτος
Βασίλης Χρηστίδης
Χρήστος Σαλούστρος
Γιώργος Τσαλμπούρης
Ντούσαν Σάκοτα
Ζακ Όγκαστ

Διαβάστε επίσης: Τα γαλλικά του Μέσι στον Νικολάου – «Θα σε γ@@@@ω»

Μην χάσετε: Πτώση για την Ελλάδα στην βαθμολογία της UEFA – Από πάνω μας οι Τσέχοι

Ακόμα: Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος: Παραίτηση-βόμβα στον Παναθηναϊκό