Στουρνάρας για Ελληνικό: “Στέλνουμε δυσάρεστο μήνυμα”

Στουρνάρας,

Παρέμβαση στο θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό από τον Γιάννη Στουρνάρα , που κάνει λόγο για δυσάρεστο μήνυμα, αλλά δηλώνει βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση.

Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα από τα «καυτά» θέματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα. Το διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας κάνει λόγο σε συνέντευξή του για πολύ δυσάρεστο μήνυμα.

«Είναι δυστυχώς πολύ δυσάρεστο το μήνυμα που αποστέλλεται στην επενδυτική κοινότητα από την υπόθεση του Ελληνικού. Εδώ φαίνεται να παραβιάζονται κανόνες της απλής λογικής», τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ωστόσο, δηλώνει πως «είμαι βέβαιος ότι μπορεί να βρεθεί άμεσα λύση».

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας, το Μέγαρο Μαξίμου έχει επεξεργαστεί σχέδιο για να δοθεί λύση στο θέμα του Ελληνικού.

Σε πρώτη φάση, στόχος είναι να μην αναβληθεί εκ νέου η συνεδρίαση του ΚΑΣ, που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη (03.10.2017). Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, έχει σταλεί μήνυμα στην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη πως αν δεν συμβάλει στο να γίνει η συνεδρίαση, θα αποπεμφθεί.

Σε δεύτερη φάση, στόχος της κυβέρνησης είναι αν η πλειοψηφία του ΚΑΣ εμείνει στις εντάσεις της, να καταγραφεί ολοκληρωμένο και το σκεπτικό της μειοψηφίας. Με «όπλο» αυτό το σκεπτικό, η κυβέρνηση θα προσφύγει στο ΣτΕ.

Για τις τράπεζες
Στο μεταξύ, μετά τον διαφαινόμενο συμβιβασμό με το ΔΝΤ, ο Γιάννης Στουρνάρας, καλεί τις τράπεζες να επιταχύνουν τις προσπάθειες εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου τους, προχωρώντας σε πωλήσεις και βιώσιμες ρυθμίσεις δανείων, καθώς και σε πλειστηριασμούς.

«Πρέπει να πείσουμε ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε αποτελεσματική λειτουργία του συνολικού πλαισίου εξυγίανσης του ιδιωτικού χρέους. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται:

-Η διενέργεια πλειστηριασμών, ηλεκτρονικών ή μη
-Η σωστή εφαρμογή του πλαισίου προστασίας των δανειοληπτών, καθώς και
-Η πλήρης αξιοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υποχρεώσεις των τραπεζών είναι βεβαίως αυξημένες: με τόσες θετικές αλλαγές, είναι βέβαιο ότι οι τράπεζες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την ταχύτερη εξυγίανση των δανειακών χαρτοφυλακίων τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνέντευξη Tζανακόπουλου: «Θα έχουμε και φέτος δημοσιονομική υπεραπόδοση»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουρουμπλής: «Μου επιτίθενται γιατί κάποιοι αισθάνονται ότι αλλάζουν τα πράγματα»

ΑΚΟΜΑ: Ο Πολάκης τώρα υπερασπίζεται και τον Καμμένο – Η γεμάτη οργή ανάρτηση στο Facebook!