Στους δρόμους της Αθήνας κατέβηκαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: “Μαυρογυαλούρος ο Τσίπρας”

Κλειστοί θα είναι πολλοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω της πορείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας της χώρας.

Ήδη υπάρχει πρόβλημα στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα προς Σύνταγμα. Κλειστοί θα είναι για ώρα οι κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα καθώς η πορεία θα κινηθεί προς Μαξίμου και Βουλή. Στη συνέχεια τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ θα κινηθούν προς τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας με αποτέλεσμα το κέντρο της πρωτεύουσας να μπλοκαριστεί τελείως για τα οχήματα.

Με σύνθημα «Απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης», η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή, η ΠΟΕΔΗΝ εξαπολύει μέσω των πανό της επίθεση τόσο κατά του αρμόδιου υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού όσο και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκαλεί «Μαυρογιαλούρο» και αναφέρει ότι δεν έχει φιλότιμο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το σύστημα υγείας καταρρέει σε όλα τα επίπεδα. Έχουν ήδη αποχωρήσει 7.000 άτομα και αναμένεται να αποχωρήσουν άλλοι 2.000 ως το τέλος του έτους. 150 κλίνες ΜΕΘ είναι κλειστές, ενώ διαρκώς μειώνονται και οι δαπάνες για την Υγεία.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ: «Την αξιολόγηση η κυβέρνηση και η ΤΡΟΪΚΑ δεν την θέλουν για να αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Εάν επιδίωκαν κάτι τέτοιο θα προσλάμβαναν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να σταματήσουμε να εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Ένας Νοσηλευτής για 40 Ασθενείς σε κάθε κλινική ανά βάρδια με 800.000 οφειλόμενα ρεπό και οφειλόμενες κανονικές άδεις από το έτος 2012″.

Την ίδια ώρα κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από τα Νοσοκομεία Παίδων θα πραγματοποιήσει η ένωση γιατρών Αθήνας και Πειραιά. Για την ίδια μέρα έχει προκηρυχθεί απεργία στην Περιφέρεια και στάση εργασίας στην Αττική από τις 8 π.μ. ως τη 1 μ.μ.

Διαβάστε επίσης: Τι λένε Γερμανοί ερευνητές για τη ραδιενέργεια στην Ελλάδα