Τέλος τα πάρτι – Με λουκέτο απειλούνται τα κλαμπ της Ίμπιζα (pics)

Με τους ντόπιους του Σαν Αντόνιο να αντιδρούν απειλούνται τα πιο διάσημα κλαμπ της Ίμπιζα αφού οι αρμόδιοι τουρισμού στο νησί απειλούν με λουκέτο τις επιχειρήσεις. Ο λόγος όπως αναφέρεται είναι η ασυνείδητη συμπεριφορά των τουριστών και πως πλέον έχουν ξεπεραστεί τα όρια.

Συγκεκριμένα, τα φημισμένα κλαμπ του Σαν Αντόνιο, όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνεται πλήθος ξένων για να παρτάρουν ξέφρερνα και να πιουν ακατάπαυστα έχουν φτάσει στο «αμήν» τους ντόπιους, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να αντέξουν τον θόρυβο που φθάνει τα 85, 9 ντεσιμπέλ.

Τα 85,9 ντεσιμπέλ είναι μάλιστα 20 ντεσιμπέλ πάνω από το επιτρεπτό όριο και ο ήχος αυτός είναι μεταξύ του ήχου που βγάζει ένα Boeing 737  που πρόκειται προσγειωθεί και ενός τρένου που τρέχει με 45 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο ανυπόφορος θόρυβος, λοιπόν, ανάγκασε την τοπική αυτοδιοίκηση να προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες των μπαρ, λέγοντας τους πως όσοι δεν συμμορφωθούν με την μουσική, θα δουν το μαγαζί τους να κλείνει.

Ο κανονισμός αφορά κυρίως τα μαγαζιά στο West End, όπου σε αυτό τον δρόμο τα μπαρ είναι το ένα δίπλα στο άλλο. Πάντως, σύμφωνα με την Mirror, γίνονται ήδη έλεγχοι στα μαγαζιά, ώστε ο συγκεκριμένος δρόμος να είναι μία «Ειδική ζώνη ακουστικής προστασίας».

Οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ εγκαίρως μέχρι το καλοκαίρι του 2018, με αρκετούς υπαλλήλους του Δήμου να εργάζονται ήδη εντατικά για να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Συρία – Κατέστρεψε συριακούς πυραύλους