Τα συνολικά χρέη του Παναθηναϊκού αποκάλυψε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ

Με αφορμή δημοσίευμα της «Πράσινης» που ανέφερε ότι το σύνολο των χρεών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός  ανέρχεται συνολικά στα 54 εκατ. ευρώ, ο διευθυντής επικοινωνίας του συλλόγου θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. 

Με παρέμβασή του λοιπόν στον ΣΠΟΡ FM τόνισε ότι ισχύει το νούμερο των 34,7 εκατ. ευρώ για χρέη, αλλά διέψευσε την ύπαρξη ομολογιακού δανείου 12 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα 7 εκατ. ευρώ που γράφονται για το Κορωπί είναι ένα ποσό που έχει ήδη δώσει ο Παναθηναϊκός και αφορά υποχρέωση που έχει αναλάβει προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM o Σταμάτης Γαρρής:

«Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα για να είμαστε συγκεκριμένοι γιατί είναι λογικό και κατανοητό αυτή την περίοδο ο κόσμος να μπερδεύει κάποια πράγματα και νούμερα και να μην μπορεί να βρει την αλήθεια.

Οι δεδουλευμένες υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δηλαδή αυτό που λέμε χρέος στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 ήταν 34,7 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ένα ποσό που επίσης έχει γραφτεί για το ομολογιακό δάνειο.

Ξεκαθαρίζω λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ομολογιακό δάνειο. Μιλάμε για μια άλλη πρακτική που δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε στα χρέη. Δεν υπάρχει δάνειο και δεν έχει να κάνει με αυτή τη λογική. Υπάρχει ένα νούμερο για το Κορωπί, έχουν γραφτεί ποσά για 7 εκ. ευρώ.

Αυτά είναι τα λεφτά που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός. Για το Κορωπί ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει 7 εκατ. ευρώ και είναι μια υποχρέωση την οποία έχει αναλάβει προσωπικά ο ίδιος και θα συνεχίσει να το κάνει.

Αυτά τα λεφτά έχουν δοθεί. Η φορολογία, υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια, από την περίοδο δηλαδή που ανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος με την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Για Πριν τον Γιάννη Αλαφούζο το χρέος ήταν 35,2 εκατ. ευρώ.

Για να ξέρουμε τι λέμε, αν έμενε ίδιος ο φορολογικός συντελεστής όπως τότε, το 2012, τότε το σημερινό χρέος, αυτό το 34,7 θα ήταν μειωμένο κατά 20 εκατ. ευρώ. Τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ θα τα πάρει ο επενδυτής από εκεί που πρέπει να τα πάρει.

Όταν θα βγουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα, ο κόσμος θα καταλάβει τις ανακρίβειες που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα. Έχουν γραφτεί πολλά νούμερα και νομίζω ότι ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει».

Διαβάστε επίσης: Αποκλεισμό από όλες τις διεθνείς οργανώσεις στο Πακιστάν επιβάλει η FIFA