Την Ολυμπιακή Φλόγα στους Νοτιοκορεάτες παρέδωσε η Ελλάδα (pics & video)

Σε μία λαμπερή τελετή στο Καλλιμάρμαρο οι Νοτιοκορεάτες παρέλαβαν την τιμημένη δάδα από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

H Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στην Πιόνγκτσανγκ, η οποία φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018.

Σε μία λαμπερή τελετή στο Καλλιμάρμαρο οι Νοτιοκορεάτες παρέλαβαν την τιμημένη δάδα από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου.

Της τελετής προηγήθηκαν πολιτιστικά δρώμενα, τόσο της Ελλάδας όσο και της Δημοκρατίας της Κορέας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα εισήλθε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη της Δημοκρατίας της Κορέας στο πατινάζ ταχύτητας, Κιμ Κι-Χουν και παραδόθηκε στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή της χιονοδρομίας Ιωάννη Πρώιο, που άναψε το βωμό.

Οι ιέρειες έστειλαν το μήνυμα της ειρήνης από το Παναθηναϊκό Στάδιο απελευθερώνοντας στη διάρκεια του τελετουργικού δεκάδες περιστέρια.

Η πρωθιέρειεα Κατερίνα Λέχου πήρε τη Φλόγα από το βωμό που είχε στηθεί στο κέντρο του Καλλιμάρμαρου και την παρέδωσε στον Σπύρο Καπράλο, ο οποίος με τη σειρά του τη μετέφερε στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της Πιόνγκτσανγκ.

Διαβάστε επίσης: Την παρέμβαση αθλητικού εισαγγελέα κατά Παππά και Γιαννακόπουλου ζητούν οι δημοσιογράφοι