Ύμνοι Τραμπ για την Ελλάδα: Λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού

Ελπίζω η Ελλάδα να πετύχει σύντομα ρεκόρ όπως αυτό στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που σημείωσε επίπεδο-ρεκόρ σήμερα είπε κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού και η φιλία των δυο λαών είναι μεγάλη, τόνισε επίσης ο κ. Τραμπ.

Στηρίζουμε την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και χαρακτήρισε εξαιρετικά καρποφόρα και εποικοδομητική τη συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την φιλοξενία στην Βάση της Σούδας και να προσθέσω ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες, είπε ο Προέδρος των ΗΠΑ.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις ίσως να βρίσκονται σήμερα στο καλύτερο επίπεδο που έχουν υπάρξει από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Σήμερα η στρατηγική μας βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που κατάφερε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο. Η Ελλάδα είναι το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Οι ΗΠΑ θαυμάζουν αυτή την εξαιρετική κληρονομιά με δέος.

Έχουμε μια κοινή δέσμευση υπέρ της συνεργασίας και της ελευθερίας. Ολοκληρώσαμε μια εξαιρετικά καρποφόρα και επικοδομητική συνάντηση για θέματα ενέργειας άμυνας εμπορίου.

Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες καθώς ανακάμπτουν από την κρίση που χτύπησε τους Έλληνες και παρέχει τρομερές ευκαιρίες για επενδύσεις.

«Η φιλία των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι μακρά και ανθεκτική», σημείωσε στις δηλώσεις του ο Αμερικανός Πρόεδρος, για να προσθέσει, «Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν μια κοινή δέσμευση υπέρ της κυριαρχίας και της ελευθερίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται ίσως στο καλύτερο επίπεδο

Guardian: Το παρασκήνιο πίσω από την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Εντυπωσιακή η Περιστέρα με το κόκκινο της φωτιάς φόρεμα στην Ουάσινγκτον (pics)

Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Αναστασιάδη πριν τη συνάντηση με τον Τραμπ

Τραμπ: Η Ελλάδα επιστρέφει και προαναγγέλλει συμφωνία για τα F-16