Yπέγραψε η Λ. Κονιόρδου για το Ελληνικό – Αγκάθι το ύψος των κτηρίων

Υπεγράφη σήμερα από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την κήρυξη έκτασης περί των 300 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι διατυπώσεις όσον αφορά το ύψος των κτιρίων που αποτέλεσαν σημείο τριβής με το επενδυτικό σχήμα υπό την Lamda Development ΛΑΜΔΑ +1,26%. Το ΚΑΣ θεωρεί πως το ύψος των κτιρίων που σχεδιάζονται στο Ελληνικό πρέπει να περιοριστεί.

Εκκρεμεί, όμως, η υπογραφή της κας Κονιόρδου για τη δεύτερη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, αυτή που αφορά το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης στο Ελληνικό.

Η έγκριση της υπουργού Πολιτισμού, όπως και άλλων υπουργών, είναι απαραίτητη ώστε να συνταχθεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα ανατροπή στο Ελληνικό: Στο ΣτΕ κατά της επένδυσης δύο οικολογικές οργανώσεις

Κληρώνει σήμερα για το Ελληνικό – Το ΚΑΣ συνεδριάζει τη στιγμή που η κυβέρνηση ψάχνει plan B για να ξεπεράσει τα εμπόδια

Ελληνικό: Αποχαρακτηρίστηκαν 37 δασικά στρέμματα! – Έπεται αύριο η συνεδρίαση του ΚΑΣ

Πιτσιόρλας για Ελληνικό: «Όποια απόφαση και να πάρει το ΚΑΣ δεν εμποδίζει την υλοποίηση του έργου»

ΚΑΣ: 280 στρέμματα κηρύχθηκαν αρχαιολογικός χώρος στο Ελληνικό